Cikk keresés:    

Kiskunfélegyházi fölény az év első országos bajnokságán

2023. 02. 19., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Kaposváron rendezték az év első országos bajnokságát, amelyen a diák I-es korosztály szabadfogásban küzdött meg a bajnoki címekért. A legkiemelkedőbb eredményeket a Kiskunfélegyházi BSE érte el, amely két arany mellett három bronzot és egy negyedik helyezést is szerzett szombaton.

Közel kétszáz birkózópalánta gyűlt össze Kaposváron, a Táncsics Mihály Gimnázium tornacsarnokában, ahol tizennégy súlycsoportban küzdöttek az országos bajnoki címekért.

A negyvenhét szakosztályt felvonultató viadalra január végén és február elején lehetett kvalifikálni a kecskeméti, az abonyi és a kaposvári területi bajnokságokról, tehát az országos bajnokságon már tényleg csak a legjobbak mérkőzhettek meg egymással.

A küzdelmek során több fiatal versenyzőre is felkaphatta a fejét a szépszámú közönség, a végső elszámolásnál azonban a Kiskunfélegyháza végzett az élen, már ami a csapatpontversenyt illeti. A Bács-Kiskun vármegyei szakosztály a 42 kilóban Kacsó Ábel, az 58 kilóban pedig Tófalvi Tamás révén szerzett aranyérmet, de a bajnokok mellett további három bronzot is bezsebelt.

A félegyházin kívül ezúttal egyik klub sem tudott duplázni, így egy-egy bajnoki címnek örülhetett az Abony, a Téglagyár, a Zalaegerszeg, a Vasas, a Csepel, az ESMTK, a Szentes, a BVSC, a Kispest, a Kecskemét, a Tököl és az Orosháza is.

A 2023. évi diák I-es szabadfogású országos bajnokok:
29 kg: Horváth János (Abonyi BC)
32 kg: Nagy Krisztofer (Téglagyári BSE)
35 kg: Szanati Máté (Zalaegerszegi BSE)
38 kg: Pécsi Szebasztián (Vasas SC)
42 kg: Kacsó Ábel (Kiskunfélegyházi BSE)
46 kg: Sain Patrik (Csepel TC)
50 kg: Felkai Balázs (ESMTK)
54 kg: Barna Milán (Dr. Papp László BSE Szentes)
58 kg: Tófalvi Tamás (Kiskunfélegyházi BSE)
63 kg: Eszényi Kristóf (BVSC-Zugló)
69 kg: Cservenák Gergő (Kispesti NSI)
76 kg: Simon Zsombor (KESI)
85 kg: Simon Zsombor (Tököl)
+ 85 kg: Pleskonics Máté (Orosházi SBK)

Csapatpontverseny:
1. Kiskunfélegyházi BSE 29 ponttal
2. Gurics György BDSK 23 ponttal
3. ESMTK 18 ponttal

A 2023. évi diák I-es szabadfogású országos bajnokság teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Asztalos Bálint (elnök), Kismóni János, Kajtán László, Major Sándor, Rein Péter, Vajda Szebasztián, Szilágyi György, Bárány Tamás, Sípos Zsolt, Seregi Balázs. Versenyiroda: Kajtán Olivér, Kismóni Móric.