Cikk keresés:    

Kazincbarcikai csarnokavatás

2024. 01. 20., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Január 18-án a grundbirkózó diákolimpia országos elődöntőjével egybekötve avatták fel Kazincbarcikán a Kazinczy Tornacsarnok Birkózó-és Súlyemelőcentrum épületét.

A diákolimpia résztvevőit a versenyzőként Eb-győztes, vb-ezüstérmes Deák-Bárdos Mihály, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei elnöke köszöntötte, aki sportszerű és balesetmentes versenyzést kívánt a gyerekeknek. Ezt követően Németh Szilárd, az MBSZ elnöke szólt a csarnok építéséről, s arról, hogy 2015 óta ez volt a tizenkettedik új birkózóterem átadása. Megköszönte Kazincbarcika város vezetőinek a támogató hozzáállást, majd jutalmazták a beruházás megvalósításában közreműködőket, valamint a kazincbarcikai birkózó sport meghatározó személyiségeit, többek mellett Kónya Lajost.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében szólt a kazincbarcikai birkózás kiemelkedő eseményeiről, elért eredményeiről, s mint fogalmazott, meglátása szerint egy ilyen sikeres szakosztály megérdemli a korszerű feltételeket. Szitka Péter polgármester a beruházás előzményeit, történetét elevenítette föl, kiemelve a birkózókkal folytatott sok-sok egyeztetést, és sikereket kívánt a csarnokot használó szakosztályoknak. A köszöntők után került sor az ünnepélyes szalagátvágásra, s azt követően a gyerekek birtokba is vették a csarnokot.