Cikk keresés:    

Jegyek a párizsi olimpiára

2024. 02. 05., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A párizsi olimpiával kapcsolatos új jegyértékesítési szakasz február 8-án, csütörtökön, az ötkarikás érmek bemutatása napján kezdődik, s minden sportágra, így a birkózásra is vonatkozik.

Erről a Magyar Olimpiai Bizottság MOB) honlapja számolt be: (https://olimpia.hu/hirek/parizsra-uj-jegyertekesites-kezdodik-februar-8-an). Kevesebb, mint fél évvel a rajt (július 26.) előtt, február 8-án, magyar idő szerint délelőtt tíz órától indítja el a szervezőbizottság az új jegyértékesítési időszakot. Minden sportág eseményeire árusítanak majd belépőket, amelyek birtokában Párizs ikonikus helyszínein élőben lehet majd élvezni az egyes versenyszámokat. A versailles-i kastélyban lesznek a lovassport-események, a Grand Palais-ban a vívás, a Roland Garroson a tenisz. A birkózás küzdelmeinek a Mars-mezőn található Grand Palais Éphémére ad otthont a játékok második felében, augusztus 5. és 11. között, a kötöttfogás az elején, a szabadfogás a végén lesz, a nők versenye végighúzódik a héten.

Minden jegy csak a hivatalos weboldalon (https://tickets.paris2024.org) vásárolható meg, de bizonyos sportágakban már csak korlátozott számban. Az új belépők 95 százaléka az Ile-de-France-ban (párizsi központi régió) zajló eseményekre szól, s mintegy 45 százalékuk kevesebb, mint 100 euróba kerül. Ez az értékesítési szakasz mindenki számára elérhető, sorsolás nélkül, érkezési sorrendben. Legfeljebb 30 olimpiai belépőjegy vásárolható ugyanarról a profilról, s ebbe a kontingensbe a korábbi rendelések is beleszámítanak. Az olimpiai és paralimpiai játékok nyitó- és záróünnepségére is elérhetők lesznek a jegyek február 8-tól.