Cikk keresés:    

Január 31-ig lehet jelentkezni a Tóth Bendegúz-ösztöndíjra

2023. 12. 13., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: RT, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Sorozatban negyedik alkalommal lehet jelentkezni a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány, a Magyar Birkózók Szövetsége és a Testnevelési Egyetem által alapított Tóth Bendegúz-ösztöndíjra.

A birkózó-sportszakmai ösztöndíj célja a sportágban a TE-n aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt a tantervi követelményeken túlmutatóan a birkózásnak sportszakmai fizikai és elméleti tevékenységet végeznek. Az ösztöndíjat 2021-ben Bábszky Gergely, 2022-ben Szőke Alex, 2023-ban Fritsch Róbert érdemelte ki.

Mint ismert, az elismerés névedója, az U23-as Eb-ezüstérmes Tóth Bendegúz több mint három évvel ezelőtt, 2020. júniusában a szabadfogású válogatott edzésén lett rosszul, majd hunyt el. 

A legutóbbi kitüntetett, a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Fritsch Róbert az ösztöndíj elnyerésekor így fogalmazott: „Kicsit furcsa ez az elismerés, hiszen jó kapcsolatot ápoltam Bendegúzzal. Felemás érzések kavarognak bennem, büszke vagyok rá, hogy elnyertem, de közben azt kívánom, bár ne jött volna létre az ösztöndíj. Mindeközben örülök annak, hogy az emlékőrzésének ilyen formában részese lehetek.”

Az ösztöndíjra ezúttal 2024. január 31-ig lehet jelentkezni.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat ITT lehet letölteni!