Cikk keresés:    

Hullámvölgy az U17-eseknél

2023. 08. 11., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Magyar szempontból nem sikerült jól a múlt heti isztambuli U17-es világbajnokság, ahol érem nélkül maradtunk. Bácsi Péter szakmai igazgatótól kértünk értékelést.

Mint ismert, időrendi sorrendben kötöttfogású, női, majd szabadfogású honfitársaink sem értek el dobogós vagy egyéb helyezést Törökországban, az év első világbajnokságán.

„Eleve nem indult jól az egész, már a rajt előtt sem, hiszen kiderült, két kötöttfogású reménységünk, Tótok Péter és Zóni Dániel sem indulhat, ők az Eb-n helyezettek voltak, sőt, Tótok döntős. Ez azért önmagában érzékeny veszteség, majd kiderült, ez az a verseny, ahol semmi sem jött össze. Ez mindhárom szakágra vonatkozik, bár a szabadfogástól kevésbé vártunk kiugró eredményt, ettől függetlenül a két érem, amit előzetesen mondtam, teljesíthető lett volna. Inkább negatív, mint pozitív meglepetések történtek. Világossá vált, amit azért tudtunk is, hogy a nőknél és szabadfogásban nagy a különbség az vb és az Eb között, a vb mezőnye jóval erősebb. Kötöttben ez a különbség nem ennyire nagy mértékű, de a kirgizek, akikkel edzőtáboroztunk is, a kazahok, az irániak nagyon jók, és főleg ebben a korosztályban az indiaiak is képesek jó eredményekre…” – mondta Bácsi Péter.

A folytatással kapcsolatban így fogalmazott: „Nem kell kongatni a vészharangot, hiszen ebben a korosztályban még nem várható el az egyenletes, maga szintű teljesítmény, de természetesen a szakmai stábbal is átbeszéljük, hogy mi lehetett a mostani gyenge szereplés oka . A fiatalok nincsenek még ilyen terhelésre felkészülve, mint amit a világversenyek előtt kaptak, de abban biztos vagyok, hosszú távon meglesz az elvégzett munka eredménye. Nem ez az első, s nem is az utolsó viadal, ami kevésbé jön össze, s tudom, az egyéni karrierek során fontosak a korosztályos sikerek, de ezek részsikerek, a fő cél a felnőttek közötti eredményesség. Nincs tragédia, inkább hullámvölgy, s bízom benne, a közelgő U20-as vb-ről érmekkel térünk haza.”