Cikk keresés:    

Hazaérkeztek tokiói hőseink!

2021. 08. 06., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: BHSE, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Mint ismert, a járatváltozás miatt meghiúsult a tervezett ünnepélyes köszöntés a Körcsarnokban, de végül csütörtök éjjel hazaérkeztek a kötöttfogású válogatott tagjai az olimpiáról, köztük az aranyérmes Lőrincz Tamás, az ezüstérmes Lőrincz Viktor és az ötödik Szőke Alex.

A kései időpont ellenére rengetegen várták őket a repülőtéren, rokonok, barátok, sporttársak, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetőségének tagjai, Hegedüs Csaba, a sportág legendája, Gergely István, a BHSE elnöke, a média részéről újságírók, fotósok, televíziós stábok, s sokan mások.

Az MBSZ részéről Farkas Tibor főtitkár babérkoszorúval köszöntötte a Lőrincz fivéreket, akik számára persze a legédesebbnek szeretteik, feleségük ölelése számított. Az érkezés megható pillanatairól az MBSZ facebook oldalán rövid videó is látható.

S a birkózófieszta, az ünnepélyes köszöntés sem marad el, csak minden valószínűség szerint a jövő hétre tolódik, összekötve a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián található olimpiai bajnokok tribünje új, 20. székének felavatásával, Lőrincz Tamás tiszteletére.