Cikk keresés:    

Hatos-bronz a veterán-világbajnokság nyitónapján

2024. 10. 08., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Nem váratott sokáig magára az első magyar érem a horvátországi veterán birkózó-világbajnokságon. A szabadfogású Hatos Gábor a B-kategória 88 kilogrammos súlycsoportjában állhatott fel a dobogóra.

Október 8. és 13. között a horvátországi Porec ad otthont a 2024. évi veterán birkózó-világbajnokságnak, amelyen természetesen Magyarország is komoly, népes csapattal képviselteti magát.

A világeseményt a szabadfogásúak kezdték meg kedden, ahol a B-kategóriában rögtön (bronz)érmet ünnepelhetett a magyar küldöttség. A londoni olimpián bronzérmes, nem mellesleg Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes Hatos Gábor négy mérkőzéssel a háta mögött vehetett át bronzérmet.

Az egykori szombathelyi klasszis, most már Budapesti Honvéd színekben versenyző Hatos a 16 főt számláló 88 kilogrammos kategóriában a felső ágra sorsolt, ahol a nyolc közé jutásért a kirgiz Bajmatovot 3-0-ra, a negyeddöntőben pedig a független egyéni színekben versenyző fehérorosz Darmodehint 7-3-ra győzte le.

A döntőbe jutásért azonban Hati ezúttal legyőzőre talált, méghozzá a későbbi világbajnok amerikai Harris személyében, aki óriási csatában, 3-2-es pontozással állította meg a tizenkétszeres felnőtt országos bajnokunkat.

Az esti programra aztán Gabi újra összeszedte magát, és a vigaszágon diadalmaskodó moldovai Bolgarnak esélyt sem adott, 8-0-ra múlta felül, bronzérmet vehetett át Porecben.

A szakág további magyar versenyzői közül Dánosi Ferenc (B-kategória, 130 kg), Sipos Csaba (C-kategória, 70 kg), Gangl Zoltán (C-kategória, 100 kg), Pusztai Szilveszter (D-kategória, 78 kg), Szabó Attila (D-kategória, 88 kg), Szlávik János (D-kategória, 130 kg), Kléber István (E-kategória, 62 kg) és Tímár Imre (E-kategória, 78 kg) egy-egy vereség után búcsúzni kényszerült a veterán-világbajnokságtól, Jankovics Péter (D-kategória, 88 kg) pedig két vereséget követően az ötödik helyen zárt.

A hivatalos program ITT tekinthető meg!