Cikk keresés:    

Halottak napi MOB-koszorúzás birkózókkal

2022. 10. 27., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: FL, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Farkasréti temetőben az Olimpiai Bajnokok Falánál tartotta csütörtökön halottak napi megemlékezését a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB). Az eseményen a magyar birkózócsalád is képviseltette magát.

Megjelentek többen a nemzet sportolói közül, egykori klasszisok, sportvezetők, a sportági szakszövetségek tagjai. Az Olimpiai himnusz meghallgatása után Gyulay Zsolt MOB-elnök, olimpiai aranyérmes kajakos mondott beszédet, amelyben megemlékezett az idén elhunyt négy bajnokról: Csollány Szilveszter tornászról, Marosi Paula vívóról, Korondi Margit és Bodó Andrea tornászról. Ezt követően felsorolta a legutóbbi megemlékezés, 2021. október 27. óta elhunyt sportolók, sportvezetők, sportorvosok, sportújságírók és más sportszakemberek nevét.

A koszorúzás során a sportállamtitkárság nevében Schmidt Ádám sportállamtitkár, a MOB nevében Gyulay Zsolt és Sákovicsné Dömölky Lídia helyezett el koszorút, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztályának nevében Iglói-Nagy István főosztályvezető és Gyurta Dániel NOB-tag, olimpiai bajnok úszó koszorúzott. A magyar birkózócsaládot Németh Szilárd, a sportági szövetség (MBSZ) elnöke, Ancsin László, az MBSZ főtitkára, valamint olimpiai, világ- és Európa-bajnokunk, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás képviselte. A Himnusz meghallgatásával ért véget az ünnepség, amely után a megjelentek visszafelé megálltak Kolonics György, Lemhényi Dezső és Csanádi Árpád sírjánál, és emlékeztek a sportemberekre.