Cikk keresés:    

96 éves korában elhunyt Kun István

2022. 08. 24., írta: MBSZ, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2022. augusztus 19-én, 96. életévében elhunyt Kun István, az egri birkózás egykori motorja.

Kun István 1926. december 30-án született Egerben. Fiatal korában ismerkedett meg a birkózással, ami végig kísérte az életét.

Felnőtt birkózóként országos bajnoki dobogós helyezéseket szerzett, sőt, az 1956-os melbourne-i olimpia válogatóját megnyerte, az ötkarikás játékokon végül nem indulhatott. Több olimpiai bajnok sportolónknak volt méltó edzőpartnere, becsülettel segítette a felkészülésüket.

Versenyzői pályafutását követően edzőként tevékenykedett tovább a sportágban. Jó pedagógiai érzéke volt és a birkózás által az életre is nevelte az egri fiatalokat. Mindig képezte magát és a több évtizeden át megszerzett tudását önzetlenül tovább adta a következő nemzedékeknek.

Munkásságát a hazai és nemzetközi szövetség, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság is érdemrenddel, kitüntetésekkel ismerte el.

Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2022. szeptember 2-án, 14 óra 30 perckor helyezzük örök nyugalomra a Hatvani temetőben. Lelki üdvéért gyászmisét 14 órakor tartanak a Hatvani temető kápolnájában.

Nyugodjon békében!