Cikk keresés:    

Fritsch Róbert ötödik helyezett Zágrábban

2022. 01. 30., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Érem nélkül maradt az év első nemzetközi versenyén a betegségek és sérülések miatt igencsak tartalékos magyar kötöttfogású válogatott Zágrábban.

Nem csak a Módos Péter és Takács Ferenc irányította magyar küldöttségben voltak hiányzók az év első nemzetközi versenyén, hanem az előnevezések alapján számos nemzet sportolói közül is jópáran kihagyták a január végi zágrábi nagydíjat.

A mieink közül többeket betegség és sérülés hátráltat a felkészülésben, így többek között Torba Erik, Váncza István, Lévai Zoltán, Lévai Tamás, Takács István és Vitek Dárius is kénytelen volt mulasztani.

A kétnapos sporteseményen azonban ennek ellenére is szép létszám gyűlt össze, 23 nemzet, 165 birkózója próbálta ki magát a téli alapozást követően versenyhelyzetben.

Válogatottunkból a felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes Fritsch Róbert jutott a legtovább. Robit a 72 kilogrammosok között két győztes mérkőzés után az olimpiai ezüstérmes ukrán Naszibov állította meg és sajnos egy lenti helyzetben elkövetett hiba miatt a bronzcsatában sem jött össze a győzelem a török Arslannal szemben, ötödik lett.

Ugyancsak a 72 kilóban jeleskedett a még mindig csak junior korosztályú Tösmagi Attila is, aki a másik ágon többek között a junior Eb-bronzérmes horvátot is legyőzve negyeddöntőbe jutott, ott azonban szoros csatában kikapott az U23-as Eb-ezüstérmes ukrántól és ezzel búcsúzott is a versenytől.

67 kg: Pohilec Ádám a nyolcaddöntőben kikapott a török Firattól, majd a vigaszágon a román Mihuttól is.

72 kg: Fritsch Róberten és Tösmagi Attilán kívül Kajtán Olivér képviselte még a magyar színeket, aki a selejtezőben a török Arlantól szenvedett vereséget.

82 kg: Kismóni Móric a horvát Kodric ellen maradt alul a súlycsoport selejtezőjében.

87 kg: Szilvássy Erik a szerb Vukovics ellen győzött a selejtezőben, majd a svéd Kessidis-től kikapott a nyolcaddöntőben.
Losonczi Dávid a török Sarcicek elleni nyolcaddöntőben szenvedett vereséget.

A magyar kötöttfogású válogatott a rangos viadalt követően egyhetes nemzetközi edzőtáborba Porec-be utazik.