Cikk keresés:    

Fontos témák az idei második licences edzőképzésen

2024. 10. 06., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: RT, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ), a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) és a Birkózó Módszertani Központ (BMK) közös szervezésében vasárnap a KIMBA-ban rendezték meg az év második licences edzőképzését.

A jelenlévőket a KIMBA olimpiai bajnok szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás köszöntötte, majd az előadás-sorozatot az MBSZ ügyvezető alelnöke, a KIMBA operatív ügyvezetője, Bacsa Péter nyitotta meg, aki az idei párizsi olimpia birkózóversenyét összességében elemezte, statisztikákkal és adatokkal bemutatva a sportágban mutatkozó tendenciákat.

Maradtunk a játékoknál: az MBSZ szakmai igazgatójával, Bácsi Péterrel, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitányával, Módos Péterrel, a szabadfogású válogatott szövetségi kapitányával, Bánkuti Zsolttal, valamint a női válogatott edzőjével, Martin Gáborral Dénes Mercédesz folytatott kerekasztal-beszélgetést a történtekről.

Az olimpiai és világbajnok öttusázó, a Sport-Life Balance-program alapítója, Mizsér Attila „Siker a sporton túl: sportolói életpálya és munkaerőpiaci integráció” címmel tartott érdekes előadást. Jókai Mátyás, a BMK tudományos munkatársa a Müller Ferdinánd Edzői Program mérési eredményeiről adott tájékoztatást, míg Bakonyi András Suples Pro-oktató különleges gyakorlati bemutatót tartott.

Sportágunkhoz közvetlenül kapcsolódó gyakorlatokat is megtekinthettek az edzők, a szabadfogású elemeket Farkas Gábor, a KIMBA tudományos munkatársa, valamint Kálmán Balázs, a KIMBA női szakágának edzője, míg a kötöttfogásúakat a világ- és Európa-bajnok egykori klasszis, napjainkban KIMBA-edző Korpási Bálint, illetve az akadémia kötöttfogású szakágvezetője, Szabó Martin mutatta be.

A program Vajay-Gazsó Dorottya, a KIMBA rehabilitációs vezetőjének előadásával zárult, ő a prevenció szempontjairól és sajátosságairól beszélt, összegezte a nevelőműhelyben eddig szerzett tapasztalatait és gyakorlati bemutatót is tartott.