Cikk keresés:    

Felavatták az orosházi birkózócsarnokot

2023. 06. 09., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: Vargha Zsombor, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Június 9-én, pénteken ünnepélyes keretek között átadták az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) Dr. Sándor Lászlóról elnevezett csarnokát.

Az ünnepségen jelen volt többek közt Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója, Erdős Norbert országgyűlési képviselő, Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere és Szél Attila, az Orosházi Spartacus elnöke.

Németh Szilárd köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a kormány 2015 óta nyolcmilliárd forinttal támogatta a szövetség infrastruktúra-fejlesztését.

– Ebből tíz új csarnokot építettünk és huszonnyolcat újítottunk fel teljesen, további négy új létesítményünk van tervezési fázisban. Ezek segítségével elérhetjük, hogy sok gyerek fogja a sportot választani és lesz belőlük akár olimpiai bajnok is, de ha nem, akkor edzett, egészséges lelkű és testű, becsületes felnőtt. Ennek okán is nagy örömmel jöttem Orosházára, ahová egyébként mindig szívesen jövök, hisz itt van a magyar birkózás egyik jelentős fellegvára és utánpótlásbázisa, ahonnan évről évre jönnek az akadémiára is a tehetséges fiatalok.

Szél Attila a mintegy százéves orosházi birkózás történetének hőskorát elevenítette fel, majd köszönetét fejezte ki Magyarország kormányának, hogy a sportot stratégiai ágazatként kezeli és sokat tesz érte, a szövetségnek, s az elődöknek, akik a helyi birkózásnak hírnevet szereztek. A nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágása és az épület megáldása után a résztvevők egy bemutató edzést is megnéztek az új létesítményben.