Cikk keresés:    

Felavatták az egy éve elhunyt Tóth Bendegúz síremlékét

2021. 06. 04., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: RT, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Június negyedikén, pénteken, egy évvel a halála után felavatták Tóth Bendegúz új síremlékét a gombai temetőben.

Mint ismert, az U23-as és kadet Eb-ezüstérmes, egyetemi vb-ezüstérmes, felnőtt világ- és Európa-bajnoki résztvevő, 22 éves kiváló birkózó tragikus hirtelenséggel, szívleállás következtében hunyt el a válogatott edzésén.
A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) örökre megőrzi Bende emlékét, ennek bizonyítékaként a család, a barátok, sporttársak, az MBSZ vezetősége (Németh Szilárd elnök, Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató), valamint egykori klubja, az ESMTK szakosztály-vezetője, Losonczi Ottó jelenlétben felavatták Tóth Bendegúz új sírkövét szülőhelyén, Gombán.
Ezenkívül a nevét viseli  a szombaton rendezendő össznemzeti serdülő csapat-emlékverseny anyaországi, székelyföldi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai résztvevőkkel, valamint az MBSZ, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia  (KIMBA) és a Testnevelési Egyetem által létrehozott Tóth Bendegúz sportszakmai ösztöndíj.
A száz éve alapított Magyar Birkózószövetség jubileumára szervezett péntek esti MBSZ 100 gáláról, egyben a KIMBA avatóünnepségéről, valamint szombati össznemzeti csapat-emlékversenyről természetesen beszámolunk.