Cikk keresés:    

Februártól kötelező a keretedzéseken való részvétel

2022. 02. 07., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: FL, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Magyar Birkózók Szövetségének szakmai vezetősége a korábbi utánpótlás bizottsági határozatot megerősítve 2022 februárjától bevezeti a keretedzések kötelező látogatását.

„Az utánpótlás-válogatott edzők feladata, hogy mindhárom szakágban összeállítsanak egy-egy listát, melyen azok a birkózók szerepelnek majd, akiknek kötelező lesz a keretedzéseken való részvétel” – mondta a szövetség szakmai igazgatója, Bácsi Péter, aki hozzátette, hogy hamarosan minden szakosztályt hivatalosan is értesíteni fognak erről.

„A Budapest és környékbeli egyesületek versenyzőinek az előírt keretedzések minimum kétharmadán kell részt venni, míg a vidékieknek ennek 50%-át kell abszolválniuk. Természetesen azoknak a sportolóknak sem tiltjuk meg a központi edzéseken való részvételt, akik esetleg nem kerülnek fel a korábban említett listára” – szögezte le Bácsi.

„Csak és kizárólag a központi munkában hiszünk, hiszen az elmúlt évtizedek kiemelkedő eredményeit is az ilyesfajta felkészülésnek köszönhetjük” – vette át a szót az olimpiai bajnok Lőrincz Tamás, a Kozma Akadémia szakmai igazgatója.

„Természetesen akadémiánk növendékei is részt fognak venni a keretedzéseken, a szabadfogásúak keddenként, míg a kötöttfogásúak szerdánként tréningeznek majd a budapesti Körcsarnokban” – zárta mondandóját a KIMBA újdonsült szakembere.

2022-től a keretedzések az alábbiak szerint zajlanak majd:

  • a szabadfogású férfiaknak keddenként 17 órától a Körcsarnokban
  • a női birkózóknak szerdánként 16 órától a Kozma Akadémián
  • a kötöttfogású férfiaknak szerdánként 17 órától a Körcsarnokban