Cikk keresés:    

Ancsin László az új főtitkár

2021. 09. 02., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: RT, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A birkózók szempontjából rendkívül sikeres tokiói olimpia után a szövetség (MBSZ) főtitkára, Farkas Tibor úgy döntött, nyugdíjba vonul. Őt a Magyar Szumó Szakszövetség elnöke, az Európai Szumószövetség alelnöke, Ancsin László váltja a poszton.

Az MBSZ elnöke, Németh Szilárd így méltatta Farkas Tibort:

  • „Farkas Tibor főtitkár úrral 2015-ben a tokiói olimpiáig kötöttünk szerződést. Külön köszönet illeti Őt, hogy az elhalasztott olimpia miatt – nyugdíjasként – még egy évig elvállalta a nehéz feladatot és betöltötte ezt a nélkülözhetetlen tisztséget. Az egész magyar birkózócsalád nevében ezúton is szeretném megköszönni odaadó, alázatos és precíz munkáját, amellyel magasra tette a mércét utódja számára. Tibornak jó egészséget és családja körében eltöltött boldog éveket kívánok! Új főtitkárunktól, Ancsin László úrtól fegyelmezett munkát várok, amihez sok sikert és kitartást kívánok!”

Farkas Tibor is nyilatkozott honlapunknak:

  • „Hatvanhárom és fél éves koromtól öregségi nyugdíjra vagyok jogosult, most hatvanhét vagyok. Hat évvel ezelőtt vállaltam a feladatot, és adta magát, hogy nem csak egy-két évet maradok, hiszen az ehhez hasonló pozíciókat illik legalább egy olimpiai cikluson át végezni. Tisztában voltunk vele, hogy Tokió után távozom, így most eljött az idő. Noha bőven akad feladatom otthon is – kétnaponta nem nyírok füvet, de van három unokám, kutyám, velük szeretnék több időt tölteni, és a kedves feleségemmel, akinek többet segíthetek a ház körül, ráadásul a kerítésre ráférne a festés –, nem szeretnék teljesen elszakadni a birkózástól. Remélem, akadnak olyan feladatok, amelyek nem igényelnek mindennapos odafigyelést, és kamatoztathatom bennük a tudásomat. Amolyan aktív átvezetést szeretnék az igazi nyugdíjas napokra.”

Ancsin László a Magyar Szumó Szakszövetség elnökeként, az Európai Szumószövetség alelnökeként vág neki az új kihívásnak.

  • „Nincs összeférhetetlenség közöttük, és annyi időt sem vesznek el az életemből, hogy ne tudnám minőségben ellátni a főtitkári feladataimat – vélekedik a szakember. – Nagy váltás a mostani, hiszen huszonöt éve dolgozom a közigazgatásban. Persze, rendkívül boldog vagyok, szívügyem a birkózás: közel huszonkét évig űztem a sportágat, az MBSZ elnökségi tagjaként pedig immár tíz éve tevékenykedem. Valamelyest eddig is belefolyhattam tehát a szervezet működésébe, de nagyon örülök annak, hogy immár napi szinten tehetem ugyanezt. Szerdán már bemutattak a szövetségi irodában, elindult a közös munka Tiborral – több hónapos folyamat elé nézünk, amíg megkapom az aláírási jogot. Egy biztos: nagyon motivált vagyok!”