Cikk keresés:    

Ezüstérmek a strandbirkózó-világrangsorversenyen

2022. 07. 12., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Három ezüstérmet is szerzett a magyar csapat az UWW strandbirkózó-világrangsorversenyén Görögországban.

Újabb világrangsorversenyen képviseltette magát Magyarország strandbirkózásban. Törökország után ezúttal Görögország tengerpartján próbáltak szerencsét a homokban igencsak otthonosan mozgó válogatott birkózók.

A Katerini Beachen megrendezett rangsorversenyen négy súlycsoportban is érdekelt volt a Sükösd Attila vezette magyar küldöttség.

A hölgyeknél a legkisebb, 50 kilogrammos súlycsoportban a tatabányai Réczi Bianka négy mérkőzésen volt érdekelt. Kezdésként kikapott a későbbi aranyérmes román Pricepututól, ám a folytatásban a francia Vigouroux és az amerikai White sem talált fogást rajta, végül azonban ismét vereséget szenvedett, ezúttal a spanyol Andujar Ojedától, azonban körbeverés alakult ki, így végül ezüstérmes lett.

Ugyancsak a dobogó második fokán zárt a férfi 80 kilogrammosok között a kecskeméti Vida Csaba. Junior Eb-bronzérmesünk kezdésként a görög Kucuridiszt, majd az azeri Kamaliaghdamt, a spanyol Garciát és a román Vasilioglot is legyőzte, ezzel döntőbe jutott, ahol a törökországi viadalhoz hasonlóan újfent a világ- és kétszeres Eb-bronzérmes grúz Kentcsadzéval nézett farkasszemet. A finálé ismét nagy csatát, de sajnos ezúttal is grúz győzelmet hozott.

Vida ezüstérme mellett különdíjat is átvehetett, hiszen az ő dobását szavazták meg a rangsorverseny legszebb akciójának. 

Két súlycsoporttal feljebb, a + 90 kilogrammosoknál az érdi Végh Richárd is szépen menetelt. A csoportban előbb a francia Zanettont, majd a görög Gkirniszt győzte le, a harmadik fordulóban azonban nem bírt a grúz Kordzajával. Csoportmásodikként az elődöntőben volt érdekelt, ahonnan a román Carast legyőzve bekerült a fináléba, ott azonban ismét kikapott a már említett grúz Kordzajától, így övé lett a magyar csapat harmadik ezüstérme.

A női 70 kilogrammos súlycsoportban Felhő Viktóriának ezúttal nem sikerült nyernie, az első fordulóban alul maradt az ukrán Nikitinszkával szemben, és ezzel véget is ért számára a verseny Görögországban.

A görögországi UWW-rangsorversenyen Asztalos Bálint nemzetközi bíróként képviselte Magyarországot.