Cikk keresés:    

Ezüstérem a veterán-vb szerdai versenynapján

2021. 10. 21., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Újabb magyar érem született a görögországi veterán-világbajnokságon. A szabadfogású ’C’ kategória küzdelmeiben Szlávik János a 130 kilogrammos dobogó második fokára állhatott fel.

Lakatos Győző fantasztikus világbajnoki címét, valamint Páli Sándor és Tímár Imre bronzérmét követően szerdán a szabadfogású ’C’ és ’D’ kategória mérkőzéseit rendezték meg Loutrakiban.

Magyarország négy versenyző révén volt érdekelt a veterán-világbajnokság második versenynapján.

A ’C’ kategória 70 kilogrammos súlycsoportjában a tatabányai Scholle Zoltánnak a selejtezőben véget ért a világbajnokság, miután ukrán vetélytársa technikai tussal felülmúlta őt, majd legyőzőjénél is jobbnak bizonyultak az elődöntőben.

Három súlycsoporttal feljebb a DMTK-s Szabó Attila ellen visszalépett az orosz a selejtezőben, ám a török elleni negyeddöntőn már nem tudott túlmenni, technikai tussal kikapott és hatodik lett Görögországban.

A királykategória aztán meghozta az újabb magyar érmet, miután Szlávik János az iránit és amerikai mérkőzést is győztesen vette, a körmérkőzés harmadik fordulójában azonban a töröktől 7-1-re kikapott, így kénytelen volt beérni az ezüstéremmel a törökszentmiklósi versenyző.

A ’D’ kategória 88 kilogrammos súlycsoportjában is volt magyar versenyző, Jankovics Péter ráadásul éremért is birkózhatott a világbajnokságon, a dobogóra azonban nem sikerült felállnia, ötödikként zárt.

Október 21-én, csütörtökön a szabadfogású ’A’ kategóriás küzdelmek kerülnek lebonyolításra Görögországban (A hivatalos programot ITT lehet megtekinteni!)

A mérkőzéseket ITT lehet online követni!