Cikk keresés:    

Egyetlen női birkózó utazik Norvégiába

2021. 09. 30., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Mindössze egy női birkózó képviseli a magyar színeket az Oslóban szombaton kezdődő felnőtt-világbajnokságon. A szakág szövetségi kapitányát, Ritter Árpádot többek között arról is kérdeztük, minek köszönhető a csekély létszámú magyar küldöttség.

Nemrégiben arról számoltunk be, hogy az Újpesti TE két sportolója, az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Németh Zsanett (76 kg), valamint a kétszeres U23-as Eb-győztes, felnőtt Eb-harmadik Galambos Ramóna (57 kg) lép szőnyegre Norvégia fővárosában.

  • „Ramóna az elmúlt egy évben nagyon sokat bajlódott sérüléssel. Augusztusban már teljesértékű munkát végzett, ám szeptember legelején, a Romániában rendezett nemzetközi verseny után – amelyen második lett – megbetegedett, antibiotikumos kezelésre szorult. Mindössze egy hete kezdett újra edzeni, és úgy ítéltük meg, nincs olyan állapotban, hogy elinduljon a vébén” – tájékoztatta honlapunkat Ritter Árpád.

De mi a helyzet a többiekkel?

  • „Az Európa-bajnok, háromszoros világbajnoki bronzérmes Barka Emese bejelentette visszavonulását, a világbajnok Sastin Marianna pedig egyelőre pihen, kérdéses, hogy folytatja-e a pályafutását. Dénes Mercédesznek a nyáron újra meg kellett találnia az erőt és a motivációt magában, ő fokozatosan áll vissza a munkába. Noha gondolkoztunk azon, hogy egy-két fiatalnak lehetőséget adunk, az U23-as világbajnokság közelsége miatt (november elején rendezik Belgrádban – a szerk.) azt láttuk a legbölcsebbnek, ha ezt a viadalt most kihagyják. Nekik egyelőre fontosabb, hogy a saját korosztályukban érjenek el jó eredményt, ám hamarosan be kell építenünk őket a felnőttválogatottba.”

Németh Zsanettnek nem jött össze tokiói olimpiai kvótaszerzés, a budapesti és a szófiai kvalifikációs eseményen sem birkózott úgy, ahogyan azt várták tőle, mindkét viadalon kiesett.

  • „Egész jó állapotban van. Ezen a héten a mongolokkal együtt készültünk, és biztató meccseket birkózott. Természetesen szeretnénk az éremért küzdeni, de az is fontos, hogy lássuk, fejlődik. Az a célunk, hogy ő irányítsa a mérkőzéseit, minden esetben aktívabb legyen a riválisánál, még akkor is, ha épp nem tud akciót csinálni. Nehéz feladat előtt áll, azt hittük, az olimpiai miatt gyengébb mezőny gyűlik össze Oslóban, de az előzetes nevezésekből kiderül, hogy a meghatározó birkózók közül nagyjából mindenki indul.”

FELNŐTT-VILÁGBAJNOKSÁG, OSLÓ:

A női birkózók programja:

Hétfő-kedd. 55 kg: nincs magyar induló. 62 kg: nincs magyar induló.

Kedd-szerda. 50 kg: nincs magyar induló. 53 kg: nincs magyar induló. 65 kg: nincs magyar induló. 76 kg: Németh Zsanett (Újpesti TE).

Szerda-csütörtök. 57 kg: nincs magyar induló. 59 kg: nincs magyar induló. 68 kg: nincs magyar induló. 72 kg: nincs magyar induló.