Cikk keresés:    

Dollák ezüst-, Bognár bronzérmes az egyetemi vb-n

2022. 09. 28., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: fisu, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Mindkét női birkózóink dobogóra állhatott Törökországban a 2022. évi egyetemi világbajnokságon.

Szeptember 21. és 30. között a törökországi Samsunban kerül  a FISU által megrendezésre a küzdősportok világkupája, ami az egyetemi és főiskolai világbajnokságnak felel meg.

Magyarország női birkózásban kettő, a kötöttfogású férfiak között pedig négy versenyzővel érdekelt, közülük Dollák Tamara és Bognár Erika már szőnyegre is lépett Törökországban.

Az újpestiek felnőtt Európa-bajnoki bronzérmese, Dollák Tamara ezúttal az 55 kilogrammosok között próbálta ki magát és szépen csillogó ezüstérmet szerzett. Az idei évben eddig 57 kilóban remeklő birkózó Samsunban törököt és ukránt múlt felül, míg egy másik töröktől vereséget szenvedett, így második helyen zárt.

A Budapesti Honvéd U20-as Eb-ezüstérmese, Bognár Erika szintén dobogós helyezést ért el, harmadik lett az 57 kilogrammosok között, miután kezdésként könnyedén győzte le franciát, ám az elődöntőben kikapott az U23-as Eb-győztes töröktől, utána viszont magabiztosan verte az ukránt.

A viadal magyar szempontból a kötöttfogásúakkal folytatódik, ahol 72 kilóban Jász Márton, 77 kilóban Vajda Szebasztián, 82 kilóban Kismóni Móric, míg 87 kilóban Takács István képviseli Magyarországot.