Cikk keresés:    

Bognár, Szabados és Vida nyerte az Eb-válogatókat

2024. 01. 22., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Bognár Erika Dollák Tamarát, Szabados Noémi Pók Karolinát, Vida Csaba pedig Püspöki Patrikot győzte le a bukaresti Európa-bajnokságra kiírt válogatón. Az Eb-harmadik Nagy Bernadett ellen visszalépett Nyikos Veronika, így a 76 kilóban visszatér az újpestiek büszkesége.

Február 12. és 18. között Bukarestben zajlik a 2024-es Európa-bajnokság, amelyre a nemzetközi szövetség (UWW) zágrábi rangsorversenye volt a válogató. Mint érdeklődésünkre Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) szakmai igazgatója elmondta, néhány kategóriában nem derült ki egyértelműen, ki legyen a kontinensviadal indulója.

Ezért a női 57 kilóban az Eb-2. Bognár Erika (BHSE) és az Eb-3. Dollák Tamara (UTE), 68 kilóban az U23-as Eb-3. Szabados Noémi (FTC-KIMBA) és Pók Karolina (Vasas), 76 kilóban az Eb-3. Nagy Bernadett (UTE) és az U20-as Eb-győztes Nyikos Veronika (DKSE-KIMBA), valamint a szabadfogású 86 kilóban Vida Csaba (KTE) és Püspöki Patrik (Baja) között két nyert mérkőzésig tartó válogatókat írt ki a szakvezetés, amelyekre hétfőn Tatán került sor.

Végül 76 kilóban nem volt párharc Nyikos visszalépése miatt, így a hosszú rehabilitáció után térdsérüléséből most visszatérő Nagy indulhat majd a romániai kontinensviadalokon.

A többi csata egyértelmű eredményt hozott, Bognár 6-1-re és 4-2-re verte Dollákot, Szabados 4-0-ra és 7-0-ra Pókot, a 79 kilóból „felránduló” Vida pedig 4-0-ra és 5-2-re Püspökit.

Bácsi Péter elmondta, hogy ezzel gyakorlatilag kialakult a magyar Eb-csapat, amelynek összetételéről ezen a héten dönt a szakmai bizottság javaslatára az MBSZ elnöksége. S addig a néhány sérülés miatt kialakult kérdőjel is kiegyenesedhet.