Cikk keresés:    

Birkózócsarnokot avattak Zalaegerszegen

2024. 09. 26., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: FOTO SPORT Zalaegerszeg, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Szerdán ünnepélyes keretek között adták át a Zalaegerszegi Birkózó Sportegyesület felújított birkózócsarnokát. Az eseményt Németh Szilárd és Lőrincz Tamás is megtisztelte jelenlétével.

Kereken 55 évvel ezelőtt, 1969-ben alapították meg a Zalaegerszegi Birkózó Sportegyesületet, amely 2024. szeptember 25-én, szerdán hivatalosan is átvehette az immáron sokkal korszerűbb és tágasabb birkózócsarnokát.

Az ünnepélyes átadáson többek között a Magyar Birkózók Szövetsége elnöke, Németh Szilárd, valamint az olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok, a KIMBA szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás is tiszteletét tette.

Az MBSZ első embere beszédében úgy fogalmazott, „végre méltó helye lett az egerszegi birkózásnak”, utalva arra, hogy a fejlesztési program révén mostantól egy minden igényt kielégítő létesítményben pallérozódhatnak a jövő bajnokai.

Németh Szilárd fontosnak tartja, hogy Zalaegerszegen nemcsak sportolókat, hanem embereket is nevelnek, akik remélhetőleg az életben is megállják majd a helyüket, köszönhetően a sportnak.

Az ünnepélyes átadót egy látványos birkózóbemutatóval zártak, amit a helyi klub fiataljai Gerencsér Zoltán vezetőedző irányításával mutattak be a jelenlévőknek.