Cikk keresés:    

Bacsa Pétert a MOB elnökségi tagjává választották

2023. 05. 21., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: mob.hu, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombaton a Hélia Hotelben megtartotta tavaszi közgyűlését, amelyen a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) ügyvezető alelnökét, Bacsa Pétert választották meg a megüresedett elnökségi helyre.

Wladár Sándor novemberi alelnökké választása miatt megüresedett egy hely a MOB elnökségében. A tagságra az MBSZ ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter, valamint Benczédi Balázs, az MVM Zrt. igazgatósági tagja, a Magyar Műugró Szakszövetség elnöke pályázott. A szavazás előtt Benczédi Balázs szót kért, és arra kérte a jelenlévőket, hogy Bacsát támogassák, mivel meglátása szerint ő alkalmasabb a feladatra. Mindezek után a közgyűlés titkos szavazással Bacsa Péternek adott bizalmat.

„Nagy megtiszteltetésnek tartom azt, hogy elnökségi tagnak választottak. Ez a teljes magyar birkózócsaládnak is nagy elismerés, a miénk a negyedik legeredményesebb magyar olimpiai sportág, az olimpiai mozgalom bástyája vagyunk. Bízom abban, hogy a sportszakmai és a civil életben szerzett tapasztalataimat a MOB-ban is hasznosíthatom!” – fogalmazott az MBSZ-nek Bacsa Péter.