Cikk keresés:    

Bacsa Péter újra a MOB elnökségében

2024. 09. 09., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: mob.hu, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A múlt hétvégén tartotta meg tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).

Az elnöki posztra egy pályázat érkezett, a feladatot két és fél éve ellátó Gyulay Zsolté, s a kétszeres olimpiai bajnok kajakost, a Hungaroring Zrt. vezérigazgatóját 92 igen és 1 nem szavazattal újra az ötkarikás szervezet első számú irányítójának választottak a küldöttek.

A két alelnöki pozíciót is a korábbi alelnökök töltik majd be, hiszen csak ők kandidáltak, így Deutsch Tamást, a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) és Wladár Sándort, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetőjét is újraválasztották.

Az elnökségi tagságért viszont jóval nagyobb csata zajlott, hiszen eredendően több mint kétszeres volt a túljelentkezés a szabad hét helyre. Sportágunk erejét mutatja, hogy ebben a szenzációs mezőnyben, olimpiai bajnokok, legendák előtt Bacsa Péter, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) ügyvezető alelnöke, a nemzetközi szövetség (UWW) legfőbb döntéshozó testülete, a büró tagja az összesen 15 jelentkező közül a negyedik legtöbb vokssal újra a MOB elnökségi tagja lett. Azért újra, mert 2023 májusában került be grémiumba, amikor Wladár Sándor alelnökké lépett elő.

Bacsa Péter megválasztása egyrészt az ő sportdiplomáciai munkájának az elismerése, másrészt az egész magyar birkózócsalád sikere.

Gratulálunk!