Cikk keresés:    

Az ESMTK nyerte az utánpótlás-csb-t

2024. 10. 13., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: esmtkbirkozas.hu, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Otthon tartotta a 2024. évi csapatbajnoki címet az ESMTK kötöttfogású utánpótlás-csapata. Az erzsébetiek a fináléban a Ferencvárost múlták felül, míg a dobogó harmadik fokára a Budapesti Honvéd versenyzői állhattak fel.

Tizenhárom csapat sorakozott fel az őszi versenyszezon első csapatbajnokságára, amelyet az utánpótlás-korosztály számára rendeztek meg kötöttfogásban a Kruj Iván Sportcsarnokban.

Már a sorsolásnál eldőlt, hogy a tavalyi év két döntőse, az idén házigazda ESMTK és a Ferencváros külön ágra kerül, a dobogóra favoritok közül előbbihez a Budapesti Honvéd, utóbbihoz pedig a Vasas sorsolt oda.

Az előcsatározásokat követően az  elődöntőbe a fentebb említett négy csapat került be, a felső ágon az ESMTK 26-10-re a BHSE-t, az alsón az FTC 22-14-re a Vasast múlta felül.

A finálé is egyhangú győzelmet hozott, az erzsébetiek Szuromi László, Kazinczy Bálint, Farkas Zsombor, Olasz Bende és Felkai Bendegúz révén a kilenc súlycsoport első öt kategóriáját simán hozták, így a folytatásba már az is belefért nekik, hogy négyből három súlycsoportot elveszítettek.

A dobogó harmadik fokáért zajló csatában a Budapesti Honvéd hasonló arányú győzelmet aratott a Vasassal szemben, míg az ötödik helyért a Dorog a Csepeli BC-t verte meg.

A 2024. évi utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokság végeredménye:
Bajnokcsapat:
ESMTK (A bajnokcsapat tagjai: Budai András, Fábián Barna, Farkas Zsombor, Felkai Bendegúz, Garanyi Sándor, Jász Bálint, Kazinczy Bálint, Kertész Dominik, Kis Mátyás, Kovács Barnabás, László Mózes, Olasz Bende, Szalai Balázs, Szuromi László, Vitai Vendel, Zsitovoz Petro.)

2. Ferencvárosi TC
3. Budapesti Honvéd SE
4. Vasas SC
5. Dorogi NC
6. Csepeli BC
7. Csepel TC
8. Ceglédi VSE
9. Érdi Spartacus
10. BVSC-Zugló
11. Tatabányai SC
12. Újpesti TE
13. Dél-Zselic SE

A helyosztók végeredményei:
Döntő: ESMTK – FTC 25-15
Bronzmérkőzés: BHSE – Vasas 31-10
Az ötödik helyért: Dorog – Csepeli BC 26-16

A 2024. évi utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokság teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Kismóni Móric (elnök), Pál Szabolcs, Kismóni János, Weisz György, Asztalos Bálint, Starosciák Tamás, Laufer-Csík Annamária, Lukács Imre, Major Sándor, Rein Péter. Versenyiroda: Fék Szabolcs, Kajtán Olivér.