Cikk keresés:    

Az ESMTK nyerte a kötöttfogású utánpótlás csb-t

2023. 10. 08., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: ESMTK, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Tizenkét klub közül az Erzsébeti SMTK utánpótláskorú együttese nyerte a korosztály kötöttfogású csapatbajnokságát.

Október 8-án az MVM Népligeti Sportközpont adott otthont az idei utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokságnak, amelyen ezúttal tizenkét szakosztály próbált szerencsét.

Az ősz első csapatversenyén a duplavigaszágas rendszerben zajlottak a mérkőzések, ráadásul az ág két harmadik és két ötödik helyezettje is megbirkózott egymással a végső pozíciókért.

A bajnoki címet a pesterzsébetiek nyerték, akik a Cegléd, a Budapesti Honvéd és az Érd után a fináléban a házigazda Ferencvárost is legyőzték. A XX. kerületiek végig magabiztosan meneteltek, a döntőben ráadásul úgy múlták felül a zöld-fehéreket, hogy az utolsó két súlycsoportban mindkét versenyzőjüket visszaléptették.

A dobogó harmadik fokára a tavalyi kötöttfogású bajnok Vasas SC állhatott fel, miután a bronzcsatában nyolcból öt súlycsoportban is diadalmaskodni tudott a Doroggal szemben.

Bajnokcsapat: ESMTK (A bajnokcsapat tagjai: Bereczki Szabolcs, Botos Dominik V, Budai András, Fábián Barna, Farkas Márk, Farkas Zsombor, Felkai Bendegúz, Garanyi Sándor, Gáspár Bálint V, Jász Bálint, Kis Mátyás, Zsitovoz Petro, Kovács Barnabás, Kovács Olivér, László Mózes, Olasz Bende, Szinay Szabolcs V, Szalai Balázs)
2. FTC
3. Vasas SC
4. Dorogi AC
5. Budapesti Honvéd SE
6. Érdi Spartacus
A 2023. évi utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokság teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A helyosztók végeredményei:
Döntő: ESMTK - FTC 24-14
Bronzmérkőzés: Vasas SC - Dorogi AC 24-12
Az ötödik helyért: BHSE - Érdi Sp 34-7

A versenyen közreműködő bírók: Weisz György (elnök), Kismóni János, Kismóni Móric, Asztalos Bálint, Szántóné Csánó Zsófia, Csík Annamária, Lukács Imre, Major Sándor, Rein Péter, Vajda Szebasztián. Versenyiroda: Kajtán Olivér, Szabó Patrik.