Cikk keresés:    

A Vasas nyerte a kötöttfogású utánpótlás csb-t Dorogon

2022. 10. 16., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Kisebb meglepetésre egy szabadfogású klub utánpótláscsapata, a Vasas SC nyerte a kötöttfogású csapatbajnokságot Dorogon.

Október 16-án, vasárnap a Dorogi Városi Sportcsarnoka adott otthont a 2022. évi utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokságnak, amelyen tíz együttes küzdött a dobogós helyezésekért.

A két döntős, a Vasas és a Budapesti Honvéd kettő, illetve három csapattalálkozót nyert meg a fináléba vezető úton. Az angyalföldiek előbb a Ceglédet (34-6) könnyedén, majd az ESMTK-t (22-21) a végletekig kiélezett csatában győzte le. Hasonlóképpen járt el a Honvéd is, hiszen a selejtezőben simán nyert a BVSC ellen (34-1), majd egyetlen ponttal, de jobbnak bizonyult a Dorognál (20-19), az elődöntőben pedig a Ferencvárost múlta felül (23-15).

A mindent eldöntő összecsapáson a piros-kékek Baráth Károly (51 kg), Tótok Péter (55 kg), Gazdag Ádám (80 kg), Veress Bence (92 kg) és Arsunkaev Musza (110 kg) révén kilencből öt súlycsoportot is megnyertek, ezzel szemben Deutsch Botond (60 kg), Józsa Attila (65 kg), Lévai Levente (71 kg) és Darabos László (+110 kg) győzelme kevés volt a Honvéd részéről a csapatbajnoki cím megszerzéséhez (a vége 21-18 lett a Vasasnak).

Az elveszített elődöntő után a dobogó harmadik fokáért az ESMTK előbb a házigazda Dorogot (23-17), majd a Ferencvárost (27-11) verte és lett bronzérmes, ötödikként pedig a Dorog zárt (35-5-re győzött a Tatabányával szemben.)

A 2022. évi utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokság végeredménye:
Bajnokcsapat: Vasas SC (Baráth Károly, Tótok Péter, Tallián Máté, Fábián András, Adelmann Márk, Zimonyi Barna, Tóth Patrik kölcsönben, Gazdag Ádám, Rosz Roland, Veress Bence, Arsunkaev Musza.)
2. Budapesti Honvéd SE
3. ESMTK
4. FTC
5. Dorogi AC
6. Tatabányai SC
7. Ceglédi VSE
8. Csepel TC
9. Kaposvári SI
10. BVSC-Zugló

A 2022. évi utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokság tabelláját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Asztalos Bálint (elnök), Szántóné Csánó Zsófia, Kismóni János, Sleisz Gabriella, Kismóni Móric, Major Sándor, Vajda Szebasztián. Versenyiroda: Fék Szabolcs, Starosciák Tamás.