Cikk keresés:    

A kadét és a junior Európa-bajnokság törölve

2020. 08. 07., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Újabb virtuális ülést tartott a nemzetközi szövetség (UWW) legfelsőbb döntéshozó szerve, a büró, amelynek tagjai – köztük Bacsa Péter, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke – áttekintették a koronavírus-járvány okozta legfrissebb helyzetet. Ezek után azt a döntést hozták, hogy törlik a szeptember és október hónapokra tervezett nemzetközi versenyeket, így a Lengyelországba tervezett kadét és az Észak-Macedóniába jelölt junior Európa-bajnokságot.

Nenad Lalovics, a UWW szerb elnöke így kommentálta az intézkedést: „Folyamatosan figyeljük, milyen válaszok, megoldások születnek a világjárványra, s egyben komolyan vesszük a felelősséget, hogy gondoskodjunk sportolóink egészségéről. Ha biztosítottnak látjuk, hogy sikerrel tudnak versenyezni, újra birkózni fogunk.”
A nemzetközi szövetség vezetősége megköszönte a kijelölt házigazdáknak az eddigi szervezési munkát, s úgy fogalmazott, a büró következő ülésén az aktuális járványhelyzet függvényében az év további versenyeinek (így például a decemberre tervezett felnőtt világbajnokság) sorsáról is döntés születhet. Bacsa Péter érdeklődésünkre elmondta, hogy mindez az itthoni viadalokat egyelőre nem érinti, itt a mindenkori magyarországi egészségügyi szabályok lesznek mérvadóak.Mint ismert, a hazai járványhelyzet kedvezőbb, mint a világ jelentős részén.