Cikk keresés:    

A Csepeli BC nyerte az NB II-es csapatbajnokságot

2023. 11. 15., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Az első után egy hétre a másodosztályban is lezajlott az idei csapatbajnokság.

Akárcsak november 8-án, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián megtartott NB I-es csapatbajnokságon, így a november 15-ei, tatabányai NB II-es csapattalálkozón is nyolc szakosztály volt érdekelt.

A tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban megrendezett másodosztályú bajnokságon az elsőhöz hasonló szabályrendszerben zajlottak a mérkőzések. A résztvevő nyolc csapatban egy-egy válogatott versenyző is szőnyegre lépett, pláne, hogy lehetőség volt az NB I-ből is vendégjátékost igazolni.

Ennek köszönhetően többek között a csepeliek bajnokcsapatát erősítette az Európa-bajnoki bronzérmes Vitek Dárius is, de szőnyegre lépett a szintén kontinensbajnoki harmadik Szilvássy Erik, az újpestieknél Antal Dániel és Juhász Balázs is, az érdieknél pedig Végh Richárd szállt harcba.

A bajnoki címet tehát a Csepeli BC szerezte meg, miután a fináléban a Sziget SC-t összesítésben 9-3-ra múlta felül. A dobogó harmadik fokára pedig az Újpest állhatott fel, hiszen 8-4-re legyőzte az Érdet.

Döntő: Csepel – Sziget 9-3

Bronzmérkőzés: Újpest – Érd 8-4

Bajnokcsapat: Csepeli BC (A bajnokcsapat tagjai: Nyíri Milán, Gyurasits Máté vendégjátékos, Arató Ármin, Krasznai Máté, Märtz Norbert, Lukács Botond, Szilvássy Erik, Angyal Krisztián, Vitek Dárius vendégjátékos, Angyal József)
2. Sziget SC
3. Újpesti TE
4. Érdi Spartacus
5. Dél-Zselic SE
6. Szarvas
7. Tatabányai SC

A Kiskunfélegyházi BSE csapata nem tudott kiállni a csapatversenyre, ezért ki lett zárva az idei NB II-es csapatbajnokságból.

A versenyen közreműködő bírók: Rögler Gábor (elnök), Palásti Tibor, Szántóné Csánó Zsófia, Kismóni Móric, Lukács Imre, Major Sándor, Várvédy Zsolt. Versenyiroda: Fék Szabolcs, Kajtán Olivér.