Cikk keresés:    

Változott a 2021-es nemzetközi versenynaptár!

2020. 12. 22., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A nemzetközi szövetség (UWW) legfőbb döntéshozó testülete, a büró részben módosította a birkózók 2021-re tervezett versenynaptárát.

A testület magyar tagja, a hazai szövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter érdeklődésünkre elmondta, hogy az előzetes tervekkel ellentétben nem kezdődik korán, már télen az idény, január-februárban nem lesznek megméretések. Március elején az olaszországi rangsorverseny (Matteo Pellicone) lesz a premier, aztán jön változatlan dátummal, március 18. és 21. között az európai olimpiai kvalifikáció Budapesten, BOK-csarnokban. Ezt követik a kontinentális selejtezők és bajnokságok, köztük április 19. és 25. között az Eb Varsóban. Az olimpiai világkvalifikációra május elején (6-9.) kerül sor Szófiában, a félévet pedig a lengyel rangsorverseny (Poland Open) zárja.

Az olimpiai kiemelését a már lezajlott tavalyi vb és idei Eb, valamint az idei olasz rangsorviadal mellett utóbbi, a jövő évi lengyel torna alapján határozzák meg, a tokiói birkózóküzdelmek a tervek szerint augusztus 1-7. között zajlanak. 2021-ben világbajnokságra is sor kerül, mégpedig októberben Oslóban, ennek kiemelésébe a rangsorversenyek és a kontinensbajnokságok számítanak bele. Az pedig az aktuális járványhelyzettől függ, hogy milyen egészségügyi előírások lesznek érvényben a versenyeken, újra nézők előtt birkózhatnak a sportolók vagy sem. Természetesen az egyes országok hazai versenynaptárai alkalmazkodnak a mostani módosításokhoz.