Cikk keresés:    

Tanévnyitó a KIMBA-ban - kezdődhet a munka!

2021. 09. 04., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: MBSZ, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) a csepeli bázisán hivatalosan is megnyitotta az első, teljes létszámmal induló tanévét.

Az eseményen megjelent Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Németh Szilárd, a KIMBA alapítója, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) elnöke, Hegedüs Csaba, a KIMBA szakmai főtanácsadója, Bacsa Péter, a KIMBA szakmai felelőse, az MBSZ ügyvezető alelnöke, Bácsi Péter, az MBSZ és a KIMBA szakmai igazgatója, Süle László, a KIMBA kurátora, Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetsége főtitkára, Varga János, a Nemzet Sportolója, Sike András ésLőrincz Tamás olimpiai bajnok, valamint az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor.

Németh Szilárd kifejtette, az akadémia növendékei az egész országnak megmutathatják, hogyan kell alázatosan, fegyelmezetten és tisztelettudóan dolgozni a célokért. Úgy véli, egyszerre kell egyengetni a sportpályafutásukat és az azt követő életüket.

  • „Jó állampolgárokat, boldog és gondolkodó embereket szeretnénk nevelni. Köszönöm a szülőknek a bizalmat: több mint nyolcvanan költöztek be a kollégiumba, s rajtuk kívül további százhúsz sportoló vesz részt az akadémia egyéb programjaiban. Sikeres versenyeket és edzéseket, jó tanévet kívánok az összes növendékünknek. Ezennel megnyitom az akadémia 2021–2022-es tanévét” – zárta le beszédét Németh Szilárd.

Az eseményről bővebben ITT olvashat.