Cikk keresés:    

STOP koronavírus: Védjük meg közösen a magyar birkózócsaládot!

2020. 03. 12., írta: MBSZ, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY!

A koronavírus-járvány kapcsán hazánkban felállított operatív törzs javaslatára Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy a rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet elrendelésének részeként hozott intézkedések értelmében betiltja a 100 főnél nagyobb, beltéri lebonyolítású rendezvényeket.

A Kormányrendeletnek megfelelően Magyar Birkózó Szövetség a rendelet kihirdetésének napjától, 2020. március 11-én 15 órától visszavonásig elhalaszt minden birkózó sportrendezvényt.

Elhalasztja az országos és a nemzetközi versenynaptárban szereplő valamennyi korosztályra vonatkozó versenyt, valamennyi korosztályra vonatkozó edzőtábort, az utánpótlás válogatottak heti központi keretedzéseit.

Valamennyi korosztályos válogatott számára betiltja a nemzetközi versenyeken, illetve a külföldi és hazai edzőtáborokban való indulást, részvételt, és javasolja, hogy lehetőség szerint egyénileg se utazzanak külföldre.

Valamennyi korosztályos válogatott számára betiltja külföldi sportolók és sportszakemberek fogadását.

A külföldi hivatalos vagy magánútról hazatérő sportoló és sportszakember a hazaérkezéstől számított 14 napig nem látogathatja egyesülete vagy a szövetség birkózócsarnokátedzőtermét, illetve a hazaérkezés tényét, dátumát köteles a szövetségnek bejelenteni.

Felhívjuk egyesületeink figyelmét a fertőzés terjedésének megelőzését célzó higiéniaelőírások (alapos, folyékonyszappanos kézmosás, kézfertőtlenítés, papírtörölköző és papír zsebkendő használata, fertőtlenítő takarítás, szellőztetés), fokozott betartására és betartatására, illetve a betegség tüneteinek (láz, száraz, fojtó köhögés, fullasztó érzés, torokfájás, fáradtság) megismertetésére.

A fenti intézkedéseket a birkózócsalád sportolói, sportszakemberei, szurkolói védelmében hozta meg.

Az esetleges változásokról folyamatosan értesíteni fogjuk egyesületeinket. Minden egyéb kérdésben a 40/2020. (III.11.) és a 41/2020. (III.11.) Korm. rendelet az irányadó.

A koronavírus helyzetről folyamatos, jog- és szakszerű tájékoztatás a

www.koronavirus.gov.hu

honlapon érhető el.