Cikk keresés:    

Sike András: „Igazságos végeredmény született!”

2021. 04. 03., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: Szilágyi Anna, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A kötöttfogású 97 kilogrammos válogatót követően a győztes Szőke Alex, valamint a válogatott vezetője, Sike András is értékelt.

Szőke Alex így vélekedett diadalát követően:

  • „Nagyon megterhelő volt ez a nap, öt mérkőzésen vagyok túl. Három győzelemért jöttem, tehát elértem a célomat. Kiss Balázs a kadétvilágbajnoki aranyérmem óta követi, segíti a pályafutásomat, sokat köszönhetek neki. Nem ellenségként tekintettem rá, hanem ellenfélként és barátként. Remekül, igazi ravasz rókaként küzdött, le a kalappal előtte. Remélem, a történtek után sem romlik meg a kapcsolatunk.”

Természetesen Sike András is a helyszínről követte a mérkőzéseket, majd így értékelt:

  • „Mindenekelőtt gratulálni szeretnék Kiss Balázsnak, aki ismét bebizonyította, példaképként kell rá tekinteni. Harmincnyolc évesen megszorongatta a nála több mint egy évtizeddel fiatalabb riválisait. Valószínűleg a varsói Eb lesz élete utolsó világversenye, s ha ott is olyan jól birkózik, mint ma, jó eséllyel szépen búcsúzhat el profi pályafutásától. Szőke Alex ma hivatalosan is felnőtté vált. Ismét bebizonyította, hogy a világelitnek egyaránt komolyan kell számolnia vele. Remélem, megszerzi a kvótát Szófiában. Ami pedig Szilvássy Eriket illeti: nem szabad búslakodnia, mennie kell tovább előre. Remek mérkőzéseket láttam ma, és igazságos végeredmény született.”