Cikk keresés:    

Online közvetítjük a 97 kilogrammos válogatót

2021. 03. 31., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Mint ismert, a budapesti európai olimpiai kvalifikációt követően a Magyar Birkózó Szövetség válogatót írt ki a kötöttfogású 97 kilogrammos súlycsoportban Szőke Alex, Szilvássy Erik és Kiss Balázs között.

Az április 1-jén, délután 13 órakor kezdődő válogatóra zárt kapuk mögött kerül sor a budapesti Körcsarnokban, ám az érdeklődők így sem maradnak le a várhatóan parázs összecsapásokról, hiszen Facebook-oldalunkon online közvetítjük a teljes válogatót.

A szabályrendszer szinte teljes mértékben megegyezik a Nemzetközi Birkózó Szövetségével, egy valamiben azonban eltér. A körmérkőzések során a passzívitásért szerzett pontok nem számítanak bele a küzdelembe.

Amennyiben egy mérkőzés úgy ér véget 1-1-re, hogy mindkét fél passzívitással szerzett pontot, akkor abban az esetben az adott mérkőzést újra birkózzák a felek.

A válogató győztese a májusi, szófiai olimpiai világkvalifikáción, a második helyezettje pedig az áprilisi, varsói Európa-bajnokságon képviseli Magyarország színeit a kötöttfogású 97 kilogrammos súlycsoportban.