Cikk keresés:    

Kuramagomedov aranyérmes a román nagydíjon

2021. 09. 05., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A magyar szabadfogású férfi és női válogatott is részt vett a bukaresti Ion Cornianu és Ladislau Simon-emlékversenyen, melyen összesen 21 ország, 200 indulója volt érdekelt. A magyar küldöttség 1 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérmet szerzett a román fővárosban.

Szeptember első hétvégéjén két nap alatt összesen harminc súlycsoportban zajlottak mérkőzések a bukaresti Polyvalent Sportcsarnok négy szőnyegén.

Magyarország a szabadfogású férfiak között, valamint női birkózásban volt érdekelt. 

Magyar érdekeltségű aranyérem a férfiak között született, a 74 kilogrammos felnőtt Eb-ötödik, U23-as vb-ötödik Kuramagomedov Murad az országos bajnoksághoz hasonlóan ezúttal sem talált legyőzőre.

A hölgyeknél hárman is közel jártak a dobogó legmagasabb fokához, azonban a junior Eb-ezüstérmes Bognár Erika, a felnőtt Eb-bronzérmes Galambos Ramóna, valamint a felnőtt Eb-ezüstérmes Németh Zsanett is kénytelen volt beérni az ezüstéremmel.

A Ritter Árpád és Martin Gábor irányította női alakulat összesen hét érmet zsebelt be a rangos nemzetközi versenyen, így a csapatpontversenyben a második helyen zárt.

Szabadfogású férfi eredményeink:
70 kg: 5. Bíró Roland
74 kg: 1. Kuramagomedov Murad
79 kg: 3. Vida Csaba
125 kg: 3. Lángh Máté
Kiesett: Gamzatgadzsi Halidov (65 kg), Kiss Károly (65 kg), Antal Dániel (70 kg).

Női eredmények:
53 kg: 3. Szekér Szimonetta
55 kg: 2. Bognár Erika
57 kg: 2. Galambos Ramóna
59 kg: 3. Dollák Tamara
68 kg: 3. Felhő Viktória
68 kg: 5. Németh Anna
72 kg: 3. Elekes Emese
76 kg: 2. Németh Zsanett
Kiesett: Réczi Bianka (50 kg).

A 2021. évi Ion Cornianu és Ladislau Simon-emlékversenyen Asztalos Bálint nemzetközi bíróként képviselte Magyarország színeit.