Cikk keresés:    

Korpási kibirkózta a MOB-elnök Lexus terepjáróját

2021. 03. 22., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MOB, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Kijutott az olimpiára, így elnyerte fogadáson a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének Lexusát a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint.

Izgalmas napokat tudhat maga mögött a kötöttfogású 67 kilogrammos súlycsoport újdonsült olimpikonja. Szombaton még a tokiói részvétel jogáért küzdött a számára oly kedves BOK-csarnokban (2016-ban ugyanitt lett világbajnok), míg hétfőn már Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével rázhatott kezet, aki átnyújtotta neki Lexus terepjárójának slusszkulcsát.

Történt ugyanis, hogy még 2019-ben a kazahsztáni világbajnokságon Kulcsár Krisztián személyesen tett fogadási ajánlatot az akkor még 72 kilós Korpásinak, hogy amennyiben lefogy 67 kilóra és kijut a tokiói ötkarikás játékokra, neki adja szolgálati autóját.

A pandémia miatt végül egy évet csúszott a kvalifikációs verseny, de Korpási ennek ellenére is lefogyott a 67 kilogrammosok közé és megszerezte a magyar birkózók ötödik olimpiai kvótáját.

Kulcsár Krisztián ezúttal is a helyszínen, a BOK-csarnok lelátóján szurkolt Bálintnak és a nem mindennapi fogadást sem felejtette el, hiszen hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottságban látta már vendégül a kötöttfogású világklasszis birkózót.

Maci megtartotta a versenyt követő élménybeszámolót, majd Vékássy Bálint MOB-főtitkár és Bacsa Péter MBSZ-alelnök társaságában átvette a MOB-elnöki Lexust, melyet 2021. októberéig hajthat.

  • „Szinte egy nap alatt teljesen megváltozott az életem. Óriási teher gördült le a vállamról, hiszen teljesült az egyik nagy álmom, kijutottam a tokiói olimpiára” – kezdte kissé meghatva Bálint. „Az elődöntő utáni este kaptam egy hívást Kulcsár Krisztián elnök úrtól, aki hétfőn személyesen is gratulált az olimpiai kvótához. Akkor még nem gondoltam volna, hogy emlékszik arra, mit ígért 2019 szeptemberében, de betartotta a szavát, amiért nagyon hálás vagyok. Ami az ötkarikás játékokat illeti, a kvóta megszerzése csak egy újabb állomás volt, Tokióban szeretném megkoronázni pályafutásomat” – jelentette ki a világ- és Európa-bajnok birkózó.