Cikk keresés:    

Komáromi Tibor és Farkas Tibor is állami elismerésben részesült

2020. 09. 09., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában kedden átadták a Magyar Sport Napja alkalmából májusban odaítélt elismeréseket: a háromszoros kötöttfogású világbajnok birkózó, Komáromi Tibor Csik Ferenc-díjban, míg a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) főtitkára, Farkas Tibor kiemelkedő tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült.

Május 6-án, a Magyar Sport Napja alkalmából Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter helyettes államtitkár szűk körű megemlékezést és koszorúzást tartott a Szabadság téri MAC-emlékműnél. Minden évben ezen a napon hivatalos ünnepségen tüntetik ki a magyar sportért aktívan tevékenykedő szakembereket, ilyen eseményre a koronavírus-járvány miatt ezúttal nem volt lehetőség, de a díjakat odaítélték.

Ami késik, nem múlik… Kedden, az Emberi Erőforrások Minisztériumában átadták a májusban odaítélt elismeréseket. Csik Ferenc-díjat vehetett át a nemrégiben Mesteredző-díjjal kitüntetett, háromszoros kötöttfogású világbajnok Komáromi Tibor, aki előbb 1994-től 1996-ig, majd 2001-től 2006-ig volt a felnőtt kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya. Rajta kívül Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó, a Magyar Judoszövetség szakmai alelnöke és Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó részesült ugyanebben a megtiszteltetésben.

Az MBSZ főtitkára, Farkas Tibor kiemelkedő tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült. Csakúgy, mint Bozsik Anna, Süli András József, Haide Éva, Esztergomy Zoltánné és Matolcsi István.

„Bármennyire is furcsán hangzik, önök a mostani ifjúság példaképei, és nagy a szerepük abban, hogy a következő generációknak is átadásra kerüljenek a tradíciók” – mondta ünnepi beszédében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki Szabó Tündével közösen adta át az elismerő okleveleket és a díjakat.