Cikk keresés:    

Kiss Balázs immár férjnek is mondhatja magát

2020. 09. 06., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Kiss Balázs és párja, Kiss-Balika Tímea múlt hét pénteken házasodott. Kötöttfogású klasszisunkkal az esküvőn történtekről beszélgettünk, de persze szóba került a folytatás és a tokiói olimpia is.

Kötöttfogású világbajnokunk, Kiss Balázs és kedvese, Kiss-Balika Tímea kilenc év együtt töltött idő után augusztus 28-án mondta ki a boldogító igent Etyeken. Ahogyan a 97 kilós klasszis fogalmaz: álomszerű volt a lagzi.

  • „Minden képzeletet felülmúlt, fergeteges buli volt. Rengeteg munkánk volt benne, több mint egy éve szervezzük; tánctanárhoz jártunk, különböző programokat dolgoztunk ki. Rendeztünk például tombolát is: olyan tárgyakat lehetett nyerni, amelyek a mi életünkhöz köthetőek. Nagyon személyes volt az egész, tele érzelemmel. Hihetetlenül boldogok vagyunk. Másnap, amikor felébredtem, furcsa érzés ragadott el: mint amikor hazatérek egy olyan világversenyről, amelynek megnyeréséért rengeteget szenvedtem, kínlódtam, dolgoztam, és végül sikerült elérni a célt. Ilyenkor némi üresség fogja el az embert, és a mi fejünkben is az a kérdés motoszkált: most akkor, hogyan tovább?! Nagyon akartuk az esküvőt, sok energiát tettünk bele, és most megkaptuk. Azt hiszem, megnyugodhatunk, már csak annyi a dolgunk, hogy élvezzük az együtt töltött időt.”

Balázséknak a járványhelyzetet tekintve szerencséjük volt, nem kellett ugyanis módosítaniuk az eredetileg tervezett időponton.

  • „A legjobb forgatókönyvet vettem alapul: aszerint tűztük ki egy évvel ezelőtt a dátumot, hogy kijutok az olimpiára, és augusztus 10-én, az utolsó géppel jövünk haza. Márciusban, amikor idehaza is megjelent a koronavírus-járvány, volt néhány álmatlan éjszakánk, bizonytalan volt, megtarthatjuk-e az esküvőt. Májusban, júniusban és júliusban megnyugodtunk, aztán megint aggódhattunk, elér-e minket a második hullám. Szerencsénk volt, minden zökkenőmentesen zajlott, sőt az időjárás is kifogástalanul alakult. Jelenleg a másfél hetes nászutat töltjük Zalakaroson, majd Zánkán.”

A kétszeres világbajnoki, háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes sportoló ezt követően gőzerővel készülhet a folytatásra.

  • „Tokió után, az év végén befejeztem volna a pályafutásomat. Újra mérlegre kellett tenni tehát, van-e értelme még egy évig, minden nap szenvedni a szőnyegen. Úgy döntöttünk, igen, harminchét évesen is bevállalom, mert ott akarok lenni a japán fővárosban, és jól szeretnék szerepelni! Nem akarok tíz-húsz-harminc év múlva arra gondolni, mi lett volna, ha… Ehhez nagy lelki erőt ad Timó is. A helyzetem persze nem egyszerű; három kiválóság, Érsek Róbert, Szilvássy Erik és Szőke Alex is ugyanezt szeretné elérni; kiemelkedő erőt képviselnek, ezáltal meglehetősen érdekes lesz, melyikünk küzdhet meg a kvótáért. Az biztos, hogy az én szemem előtt azonban csak az olimpia lebeg: ott akarok lenni a játékokon.”