Cikk keresés:    

Kecskeméti Krisztián az U23-as vb-éremre hajt

2022. 10. 10., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Cegléd-KIMBA sportolója, Kecskeméti Krisztián két-két győztes és vesztes mérkőzéssel az ötödik helyen zárta a Belgrádban rendezett birkózó-világbajnokság kötöttfogású 60 kilogrammos versenyét. Elmondta, előre aláírta volna ezt ez eredményt, de nagyon örülne már a világversenyen szerzett éremnek, s ez talán a Pontevedrában hamarosan kezdődő U23-as vb-n összejöhet.

Hogyan értékeled a Belgrádban nyújtott teljesítményedet?

  • Huszonkilencen indultak a súlycsoportomban, kemény volt a mezőny, szóval előzetesen az ötödik helyet nagyon szép eredménynek gondoltam, aláírtam volna. Utólag viszont kicsit szomorú vagyok, már csak azért is, mert már nagyon régóta küzdök azért, hogy összejöjjön világversenyen az a bizonyos érem – ötödik helyezésből ez volt pályafutásom során az ötödik, először a felnőttek között. Volt olyan, amikor én szúrtam el a bronzmeccset, ezen a vébén kiváló formában, rendkívül profi felkészülést követően léptem szőnyegre, de azt hiszem, itt ennyi volt bennem.

A második meccseden a későbbi győztes kirgiz Zsolaman Sarsenbekovtól kaptál ki technikai tussal.

  • Az összes meccsén simán nyert, a döntőben szintén technikai tussal. Sokkal jobb volt mindenkinél. A vigaszág első meccsén az üzbég származású, amerikai színekben versenyző Ildar Hafizov ellen birkóztam, a felkészülés idején, az ausztriai edzőtáborban találkoztunk már egymással, ott szoros meccseink voltak, szóval kicsit tartottam tőle, de úgy mentem fel a szőnyegre, hogy nem okozhat gondot. Azt viszont nem gondoltam, hogy már az első menetben kilenc nullra győzök. 

Mi miatt sikerült ezúttal különösen jól felkészülés?

  • Alapvetően hatvanhét-hatvannyolc kiló vagyok, szóval az edzőkkel egyeztetve arra jutottunk, hogy ezúttal jóval hamarabb, négy héttel a verseny előtt elkezdem a fogyasztást azért, hogy több erőm maradjon a végére. Az elmúlt időszakban ez volt a legjobban sikerült fogyasztásom, az utolsó napokban is gyors és dinamikus voltam. Nem kérdés, csúcsformába lendültem.

Milyen tervekkel vágsz neki az év hátralévő részének?

  • A világbajnokság után kaptunk némi pihenőt, de már gőzerővel készülök az október közepén, Pontevedrában kezdődő U23-as világbajnokságra, amelyen egy súlycsoporttal feljebb, hatvanhárom kilóban indulok. Nagyon remélem, hogy ott végre összejön az a bizonyos érem!

VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD

Kecskeméti Krisztián mérkőzései
Selejtező: Kecskeméti Krisztián–Marat Garipov (brazil) 9–0

Nyolcaddöntő: Zsolaman Sarsenbekov (kirgiz)–Kecskeméti Krisztián 8–0
Vigaszág: Kecskeméti Krisztián–Ildar Hafizov (amerikai) 9–0
Bronzmérkőzés: Ajdosz Szultangali (kazah)–Kecskeméti Krisztián 7–1

A kötöttfogású 60 kilogramm végeredménye
1. Zsolamam Sarsenbekov (Kirgizisztán)

2. Edmond Arjen Nazarjan (Bulgária)
3. Ajdosz Szultangali (kazah) és Fumita Kenicsiro (Japán)
5. Kecskeméti Krisztián (Magyarország)