Cikk keresés:    

Grátisz volt, hogy ott lehettem a gálán – Lőrincz Tamás

2022. 01. 07., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Illusztris társaságba került kötöttfogású klasszisunk, Lőrincz Tamás – a Magyar Sportújságírók Szövetsége a 64. alkalommal ismerte el az év legkiemelkedőbb sportolóit; a Nemzeti Színházban rendezett, M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán klasszisunk a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron, valamint a pillangóúszásban olimpiai arany- és ezüstérmes Milák Kristóf mellett maradt versenyben az Év férfi sportolója címért, amelyet – a sportújságírók szavazatai alapján – Szilágyinak ítéltek oda.

Szilágyi Áron történelmet írt Tokióban, ő lett a valaha volt első olyan férfi kardvívó, aki három egymást követő olimpián (2012-ben, 2016-ban és 2021-ben) egyéniben diadalt aratott. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a japán fővárosban a kardcsapat tagjaként a dobogó harmadik fokáig jutott. A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS)2021-ben őt szavazta meg az év 7. legjobb sportolójának a világon.

Szöcsi” így értékelte a végeredményt:

  • „Nehéz felülmúlni azt, ha valaki egymás után harmadik alalommal is megnyeri a játékokat. Még úgy is, hogy ahol lehetett, az olimpián és az Európa-bajnokságon győztem a 77 kilogrammosok között2021-ben. Nagy gratuláció illeti Áront és persze Kristófot is. Mindent összevetve úgy érzem, reális eredmény született.”

Olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnokunk nagyon büszke arra, hogy ott lehetett a legjobb háromban.

  • „Legutóbb 2006-ban, az első Eb-sikerem után kerültem be a top háromba. Óriási megtiszteltetésként tekintek rá. Főleg amiatt, mert elképesztően kemény volt az idei mezőny  öt egyéni férfi olimpiai bajnokunk lett Tokióban. Szóval én már a háromba kerülésnek is úgy örültem, mintha nyertem volna, meg is ünnepeltük. Csütörtök reggelig nem is foglalkoztam azzal, hogy vajon az én nevemet olvassák-e fel a végén, de a gála napján azért eszembe jutott, mennyire szép lezárása lenne az esztendőnek.”

Lőrincz Tamás örül annak, hogy a magyar birkózók megmutathatták Tokióban, mire képesek – mint ismert, öccse, Lőrincz Viktor a második helyen zárt a kötöttfogású 87 kilogrammosok mezőnyében.

  • „Amolyan grátisz volt, hogy részt vehettem feleségemmel a gálán, nagyon jól éreztük magunkat. Még egyszer: ezúton is szeretnék gratulálni mindenkinek, a nyerteseknek, a jelölteknek és a magyar sportnak a tavaly elért eredményekhez! Elképesztő esztendőt zártunk.”

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) stratégiai partnere volt az Év sportolója-gálának, logójával megjelent a szponzorfalon, hirdetésével a kiadványokban díjátadó személyiséget delegált a háromszoros világbajnok, Eb-győztes, olimpiai ezüstérmes legenda, Komáromi Tibor személyében, kisfilmben propagálta a nagyszerűen sikerült 2021-es jubileumi évet és a 2022-es budapesti Európa-bajnokságot. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével az MBSZ elnöke, Németh Szilárd és Ancsin László főtitkár, a Sziget SC 16 éves tehetsége, ZsivnovszkyPéter pedig a díjátadókat segítő ifjú sportolók között szerepelt.

Az Év férfi sportolója

Végeredmény
1. Szilágyi Áron (vívó) 767 pont
2. Milák Kristóf (úszó) 487
3. Lőrincz Tamás 400

 

NAPTÁR