Cikk keresés:    

Ezt látnod kell: Chamizo vs Muszukajev!

2020. 12. 05., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Egészen elképesztő mérkőzés jött össze Tatán, az olimpiai edzőtáborban készülő felnőtt szabadfogású válogatott nemzetközi edzésén. Olimpiai kvótás, vb-bronzérmes versenyzőnk, Muszukajev Iszmail összecsapott az olasz többszörös világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Frank Chamizoval.

Mint ismert, december közepén a szerb főváros, Belgrád ad otthont az év fő versenyének, az egyéni világkupának, amit mindhárom szakág tíz súlycsoportjában bonyolítanak majd le.

A megmérettetésen Magyarország tizennyolc versenyzővel képviselteti magát és ott lesz az indulók között a 65 kilogrammos tokiói olimpiai kvótás Muszukajev Iszmail is, aki honosított társaihoz hasonlóan a magyar válogatottal készül a világeseményre.

A nemzetközi táborba olasz és spanyol versenyzők is érkeztek, akik ugyancsak a belgrádi viadalra tréningeznek, akárcsak a világ egyik legügyesebb szabadfogású birkózója, a kubai származású, ám már évek óta olasz színekben versenyző 74 kilogrammos Frank Chamizo is.

A szabadfogású tréning pénteki programjában úgynevezett kontrollmérkőzések szerepeltek, ahol összejött a várva várt mérkőzés: Chamizo vs Muszukajev!

A nem mindennapi barátságos összecsapásra természetesen mindenki kíváncsi volt, így több videófelvétel is készült róla.

Íme a teljes mérkőzés: