Cikk keresés:    

Erdős Márton 76 évet élt

2020. 11. 27., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

November 25-én, 76 évesen elhunyt Erdős Márton, kétszeres szabadfogású felnőtt magyar bajnok, Európa-bajnoki negyedik helyezett birkózó. Bíróként és titkárként, a Magyar Birkózószövetség bíróbizottságának tagjaként hosszú évekig dolgozott a versenyeken.

Erdős Márton, „Marci bácsi” 1944-ben született Budapesten. Szabadfogású birkózóként szép sikereket ért el a Budapesti Honvéd színeiben: 1967–70-ig egyszer a negyedik, kétszer a hatodik helyen zárta az Európa-bajnokságot az 52 kilogrammosok között. Részt vett az 1968-as mexikóvárosi olimpián, 1967-ben és 1968-ban felnőtt országos bajnok lett.

Edzőként 1989-ben került a BVSC-Zugló birkózószakosztályába, amelyben többek között 2009 világbajnokával, Kiss Balázzsal, a junior világ- és Európa-bajnok Takács Istvánnal és a szintén junior Eb-aranyérmes Rizmajer Györggyel egyaránt ő szerettette meg a sportágat.

A klub honlapja szerint Erdős Márton még 2017-ben, 73 évesen is tartott edzéseket náluk.

„Tanítványai mindig jó érzéssel gondoltak rá, a vele eltöltött időszakra. Kiváló ember és remek pedagógus volt. A következő napokban személyes történetekkel is megemlékezünk a munkásságáról” – fogalmaz a bvsc.hu.

Bíróként és titkárként, a Magyar Birkózószövetség bíróbizottságának tagjaként hosszú évekig dolgozott a versenyeken.

Marci bácsi 76 évet élt, november 25-én elhunyt.

Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében!