Cikk keresés:    

Birkózás a Budapesti Nagy Sportágválasztón

2021. 09. 14., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Szeptember 10. és 11. között megszokott helyén, a kőbányai Merkapt Sportközpontban tartották meg a Budapesti Nagy Sportágválasztót, melyen természetesen a birkózás is képviseltette magát.

Pénteken reggel 9 órakor ismét megnyitotta kapuit Budapest X. kerületében található Merkapt Sportközpont. Az évről évre egyre népszerűbb sportágválasztón szeretett sportágunkból a BVSC-Zugló birkózói tartottak látványos bemutatókat.

A világbajnok Kiss Balázs és Illés Gergely vezette zuglói birkózópalánták mellett tokiói olimpikonjaink is meghívást kaptak, így a rendezvényre kilátogató gyerekek, szülők, kísérők személyesen is gratulálhattak többek között az olimpiai bajnok Lőrincz Tamásnak és az ezüstérmes Lőrincz Viktornak is.

Az ötkarikás játékokon döntőbe jutó testvérpáron kívül jelenlétével növelte az esemény színvonalát a mindössze 21 évesen olimpiai ötödik helyig jutó Szőke Alex, valamint a szintén olimpikon, nem mellesleg világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint is.

Büszkeségeink a rendezvény területén belül több helyszínen megfordultak, a birkózóstandon kívül a nagyszínpadon is tartottak kiselőadást, sőt, a Lőrincz testvérek katonasportolóként a Magyar Honvédség Sportszázadának kitelepülésében is kivették a részüket.