Cikk keresés:    

Bajcajev találkozott oszét honfitársával, Csercseszovval

2022. 09. 26., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: nso.hu, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Ferencváros bajnoki aranyérmes és Európa-liga-szereplő labdarúgó-csapatának edzését meglátogatta honosított, versenyzőnk, Bajcajev Vlagyiszlav, aki már magyarként szerzett tavasszal Eb-ezüstérmet Budapesten, néhány napja pedig vb-ötödik helyezést Belgrádban.

A látogatás nem volt véletlen, hiszen Bajcajev Észak-Oszétiából érkezett Magyarországra, éppen úgy, mint Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC futballistáinak vezetőedzője. Csercseszov volt az, aki menedzsere, Varga Sándor és Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője segítségével felvette a kapcsolatot a Magyar Birkózók Szövetségével (MBSZ), hogy találkozhasson honfitársával.

Erre a focisták válogatott szünetében, s egyben a birkózó világbajnokság után kerülhetett sor a Ferencváros népligeti edzőközpontjában, ahová Bajcajev a szabadfogású válogatott edzője, Gulevszkij Konsztantyin társaságában érkezett.

A két oszét kiválóság hosszasan beszélgetett, sőt még játékosan birkózott is egymással. „Hallottam a fiatalember eredményeiről – mondta Sztanyiszlav Csercseszova Nemzeti Sportnak.   – Nagyon örülök, hogy találkozhattunk a szülőföldünktől ilyen messze. Szurkolok, hogy a folytatásban is sikereket érjen el.” Bajcajev Vlagyiszlav, a Csepel TC birkózója úgy fogalmazott, megtisztelő volt találkozni honfitársával, és természetesen minden mérkőzésen szurkol a Ferencváros és vezetőedzője sikeréért.

Az eseményen ott volt az MBSZ televíziós magazinja, a Kétváll stábja is, így a legközelebbi adásban további részleteket is megtudhatunk a két oszét sportember magyarországi találkozásáról.