Cikk keresés:    

Antal Dániel ezüstérmet nyert Lengyelországban

2021. 02. 07., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A magyar szabadfogású válogatott néhány tagja is részt vett a 2021. évi Lengyel Kupán. Küldöttségünk az újpesti Antal Dániel révén egy ezüstérmet zsebelt be a 70 kilogrammosok között.

Az év első nemzetközi versenyére egy lengyel edzőtábort követően került sor Miliczben, melyen öt magyar szabadfogású birkózó is kipróbálta év eleji formáját.

A legjobb teljesítményt a tavalyi decemberi egyéni világkupán is kellemes meglepetést okozó Antal Dániel nyújtotta, miután három mérkőzést is magabiztos birkózással megnyerve a 70 kilogrammos súlycsoport döntőjébe jutott.

Az orosházi származású ifjonc a fináléban a többszörös világ- és Európa-bajnok Oroszországból honosított és már lengyel színeket képviselő Magomedmurad Gadzsievvel már nem bírt, 3-0-ra alul maradt, így az előkelő második helyen zárt.

Eközben a 74 kilóban Vida Csaba három, a 97 kilóban Korcsog Milán pedig két győztes összecsapás után két-két vesztes mérkőzést birkózott, végül mindketten ötödikként végeztek Miliczben.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Veréb István klubköltségen utazott ki a nemzetközi viadalra, a 86 kilogrammosoknál kétszer is a magasba emelték a kezét, ugyanakkor kétszer ki is kapott, így idő előtt búcsúzni kényszerült a versenytől, akárcsak a 61 kilóban Vilhelm Richárd is.

Magyar eredmények:
70 kg: 2. Antal Dániel
74 kg: 5. Vida Csaba
97 kg: 5. Korcsog Milán
Kiesett: Vilhelm Richárd (61 kg), Veréb István (86 kg, klubköltségen).