Cikk keresés:    

A Csepeli BC nyerte az NB II-es csapatbajnokságot

2019. 12. 03., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

November 30-án Dorogon, a Városi Sportcsarnokban tartották meg a 2019. évi NB II-es csapatbajnokság hármas döntőinek oda- és visszavágó mérkőzéseit. A házigazda dorogiak igencsak megszorították az extraligából visszaesett Csepelt, végül azonban a „farkasoké” lett a bajnoki cím.

Igazi csapatbajnoki körülményeket és remek hangulatot varázsoltak a rendezők Dorogra, az NB II-es csapatbajnokság mindent eldöntő fordulójára, a hármas döntő oda- és visszavágó csapattalálkozóira.

A Dorog mellett a Dunaferr és a legnagyobb esélyes Csepel volt még érdekelt a szombat esti viadalon, ahol körmérkőzések döntöttek a csapatbajnoki cím sorsáról.

Az már az első forduló után tisztán látszott, hogy az aranyéremért közvetlenül a Dorog és a Csepel lesz nagy versenyfutásban, hiszen mindkét együttes magabiztosan múlta felül a Dunaferr alakulatát.

A nagy csatának a vége számolás lett, hiszen a felek 9-9-re álltak, már ami az egymás elleni mérkőzéseket illeti, a pozitív pontokat összeadva azonban a Csepel bizonyult jobbnak, így ők örülhettek a bajnoki címnek.

Bajnokcsapat: Csepeli BC (feljutott a 2020-as NB I-be)
(A bajnokcsapat tagjai: Edzők: Tóth Gábor, Gelénesi Nándor. Versenyzők: Nagy Zsombor, Budai-Kovács Marcell, Muszukajev Iszmail /kölcsönben/, Nagy Péter, Arató Ármin, Martz Norbert, Nagy Zoltán, Rizmajer Márton, Vida Csaba, Veszeli Dániel, Szabó Martin, Korcsog Milán, Lángh Martin.)

2. Dorogi NC (feljutott a 2020-as NB I-be)
3. Dunaferr SE

A versenyen közreműködő bírók: Szántóné Csánó Zsófia (elnök), Major Sándor, Várvédy Zsolt, Magyar Klára (titkár).