ESMTK-győzelmek Norvégiában

Dátum: 2012-11-18 00:00:00 | Felvitte: 
Sz. I.

ESMTK-győzelmek Norvégiában

A norvég főváros, Oslo elővárosa Kolbotn, amely már két felnőtt-világversenynek adott otthont. A saját kiemelt, nagy viadala az utánpótlásnak szentelt Kolbotn-kupa, amelyen az idén 8 ország összesen 405 fiatalja indult a kötöttfogás négy, a női birkózás három korosztályában. A versenyre – saját költségen – az ESMTK utazott el, és négy arannyal indulhat haza.

Losonczi Ottó, az ESMTK birkózó-szakosztályának elnöke sms-ben tájékoztatta szerkesztőségünket arról, hogy az 50 kg-ban Losonczi Dávid, a 60 kg-ban Szőke Alex, a 69 kg-ban Losonczi Ottó, a 73 kg-ban pedig Rakolta Eduárd döntőbe jutott. Nem sokkal 13 óra után újabb sms érkezett, amely tömören annyit közölt: mind a négy fiatal megnyerte a döntőt, és a küldöttség a pontversenyben a legjobb külföldi csapat címét szerezte meg.Fiatal olvasóink sporttörténelmi ismereteinek bővítésére…
1985-ben kötöttfogású világbajnokságnak adott otthont Kolbotn. A magyarok közül Gáspár Tamás (100 kg) ezüst-, míg Vadász Csaba (48 kg) bronzérmet nyert.
1988-ban a fogásnem Európa-bajnoksága hozott nagy magyar sikert Oslo elővárosában: Bódi Jenő (62 kg) és Repka Attila (68) első, Komáromi Tibor (82) és Major Sándor (90) második, Sike András (57) és Takács János (74) harmadik lett. Sike itt biztosította be végleg a szöuli csapattagságát, ahol megszerezte az 57 kg olimpiai bajnoki címét.