Sastin Marianna ezüstérmes a Spanyol Nagydíjon Madridban
2019-07-07

Július első hétvégéjén a hagyományos Spanyol Nagydíj szerepelt a Nemzetközi Birkózó Szövetség versenynaptárában. A péntektől vasárnapig tartó viadalt a kötöttfogásúak kezdték meg, majd őket követték a szabadfogás hölgyek, végül a szabadfogású férfiak vették át a stafétabotot.

Magyarország egyetlen versenyző révén volt érdekelt a női 62 kilogrammos súlycsoportban. A kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokságra gőzerővel készülő Sastin Marianna súlycsoportjában tíz versenyzőt számláltak.

Marianna az alsó ágra sorsolt, ahol rögtön a pekingi és a londoni olimpia bronzérmesével, a világbajnoki harmadik kolumbiai Renteriával csapott össze. A selejtező mérkőzést Sastin 5-1-es vezetésnél tussal zárta rövidre, majd kanadai riválisát 7-1-re, spanyol ellenfelét pedig 10-0-ra múlta felül a döntőbe vezető úton.

A fináléban a spanyolt és brazilt legyőző orosz Trazsukova következett. A riói ötkarikás játékok ötödik helyezettjével igencsak nagy csata alakult ki, végül azonban az 3-1-es orosz győzelem született, így Sastin az előkelő második helyen zárt.