Junior kötöttfogású érmek Götzisből
2019-03-14

A Struhács György és Takács Ferenc vezette öt fős magyar különítmény az osztrákok mellett cseh, finn, francia, német, izraeli, portugál, svájci, szlovák, svéd és amerikai birkózókkal mérhették össze tudásukat március elején, Ausztriában.

A 10 súlycsoportban, 67 versenyzőt felvonultató viadalon a mieink közül a legkiemelkedőbb teljesítményt a  junior vb-bronzérmes, kadet vb-ezüstérmes Takács István nyújtotta, aki magabiztos birkózással nyerte meg a 82 kilogrammosok versenyét.

A BVSC-Zugló büszkesége esélyt sem adott ellenfeleinek, amerikai, német, finn és szlovák vetélytársait körmérkőzések során múlta felül, megérdemelten állhatott a dobogó legfelső fokára.

Ugyancsak érmet zsebeltbe az ezúttal 77 kilogrammosok között versenyző kadet Eb-ezüstérmes Bak Gergely. A Ferencváros bronzérmes versenyzőjét csak a későbbi aranyérmes francia tudta megállítani.

Az immáron 97 kilogrammos Szőke Alex is legyőzőre talált, igaz, a többszörös utánpótlás világ- és Európa-bajnoki érmes osztrák kiválóság mindössze 1-1-re tudta csak legyőzni az ESMTK tehetségét, aki így kénytelen volt beérni a bronzéremmel.

Magyar eredmények:
77 kg: 3. Bak Gergely
77 kg: 4. Mezei Dominik
82 kg: 1. Takács István
87 kg: 5. Mezei Patrik
97 kg: 3. Szőke Alex

A versenyen Rögler Gábor nemzetközi bíróként képviselte Magyarország színeit.