Veréb István megnyerte a Francia Nagydíjat
2019-02-02

A Bánkuti Zsolt és Gulevszkij Konsztantin vezette 11 fős magyar együttes 20 nemzet (grúz, német, fehérorosz, román, amerikai, lengyel, francia, argentin, belga, algír, brit, orosz, ukrán, spanyol, dél-koreai, marokkói, svájci, kanadai, svéd, chilei) birkózóival mérhette össze tudását a franciaországi Nizzában.

A mieink közül a világ- és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, Veréb István szállította az aranyérmet. A Haladás büszkesége ezúttal a 92 kilogrammosok között szállt harcba a dobogó tetejéért. A hat fős súlycsoportban mindenkit maga mögé utasított, a fináléban az amerikai McCallt múlta felül.

Ugyancsak döntőbe került a még U23-as korú Nagy Mihály, aki a tíz főt felvonultató nehézsúlyban nyújtott igencsak bíztató teljesítményt. A szigetszentmiklósi junior Eb-bronzérmes versenyzőt az aranyéremért folytatott csatában az U23-as Európa-bajnok lengyel Kosciolek tudta csak legyőzni.

A magyar küldöttség további két (bronz)érmét az immáron Honvédot erősítő Farkas Rajmund, valamint az ESMTK-s Tóth Bendegúz szerezte.

Magyar eredmények:
57 kg: 3. Farkas Rajmund (Budapesti Honvéd SE)
79 kg: 5. Mester Milán (ESMTK)
86 kg: 5. Szurovszki Patrik (Budapesti Honvéd SE)
92 kg: 1. Veréb István (Haladás VSE)
92 kg: 3. Tóth Bendegúz (ESMTK)
120 kg: 2. Nagy Mihály (Sziget SC)
Kiesett: Kiss Károly (61 kg, BHSE), Asarin Roman (65 kg, ESMTK), Vilhelm Zoltán (65 kg, UTE), Gulyás Botond (70 kg, Pénzügyőr SE), Lukács Botond (79 kg, BHSE)

A magyar csapat 21 nemzetből az előkelő hatodik helyen zárta a csapatpontversenyt.