UWW: magyar részvétellel tanácskozott a Tudományos Bizottság
2018-10-04

A Tudományos Bizottság trnavai ülésén a központi kérdések között emlegette a birkózó edzők továbbképzésének  fontosságát, továbbá azt is, hogy legyenek az UWW-nek speciális sportági tudományos programjai is, amelyeknek természetesen kulcsfontosságú  részei a szakembereknek szervezendő tanfolyamok. 

A Bizottság kész együttműködni egy olyan internetes adatbázis létrehozásában, amely a fentebb említett témákban segítene eligazodni. Felvetődött annak az igénye is, hogy lehetne szervezni egy integrált birkózó tanácskozást, amelyen a Tudományos Bizottság  útmutatásával részt vennének a nemzetközi szövetség más bizottságai is, különös tekintettel a közelgő 2020-as tokiói olimpiai játékokra. Mindezzel együtt a tanácskozást a résztvevők sikeresnek ítélték meg.

A Tudományos Bizottság ülésén az elnök Daulet Turlihanov mellett Dr. Barna Tibor, az amerikai David Curby, a német Harold Tünnemann, a kínai Lei Liang, a horvát Mario Bajics, a görög Joannisz Barbasz, a török Celal Taskiran és a francia Didier Sauvaire vett részt.